Home Knokke-Heist Shuttledienst blijft rijden tot 3 januari

Shuttledienst blijft rijden tot 3 januari

Nog tot 3 januari 2021 kun je gratis gebruik van de elektrische en coronaproof shuttledienst. De Shoppingshuttle kan perfect gebruikt worden om zich te verplaatsen naar de essentiële winkels die wel nog open zijn of om bestellingen op te halen bij winkeliers volgens het Collect&Go-principe. De tweede lijn, de Zwinshuttle, brengt je van het stadscentrum naar het groenste gedeelte van onze gemeente: het Zwin en omgeving. Ideaal om een frisse neus op te halen en te genieten van een gezonde wandeling.  

Ook voor mindermobielen 

De duurzame shuttlebussen zijn bovendien voor ouderen en mindermobiele personen een transportoplossing die de gemeente Knokke-Heist wil blijven aanbieden. De shuttles zijn een openbaar vervoermiddel, vandaar dat het dragen vaneen mondmasker verplicht is. 

Shoppingshuttle 

Deze pendeldienst rijdt op vrijdag, zaterdag en zondag, ongeveer ieder half uur, van 11 tot 20 uur. Het laatste vertrek aan halte Alfred Verweeplein is voorzien om 18.30 uur. Tijdens de kerstvakantie rijdt de shuttle dagelijks. De shuttle passeert langs 8 haltes. Deze stopplaatsen zijn dezelfde in beide richtingen (heen en terug). Aan volgende haltes stopt de shuttle om de passagiers te laten op- en afstappen:   

 • Alfred Verweeplein  
 • Elizabetlaan 
 • Dumortierlaan 
 • Van Bunnenlaan 
 • Heilig Hartkerk 
 • Driehoeksplein 
 • Albertplein 
 • Minigolf (hier kun je overstappen naar de Zwinshuttle) 

Let op: Het parcours werd ingekort waardoor de shuttle niet langer passeert langs de haltes Duinenwater en Jeugdherbergstraat, maar nu rechtstreeks start en eindigt aan het Alfred Verweeplein.  

Zwinshuttle 

Tot 3 januari kan je ook aan boord hoppen op een tweede lijn binnen onze elektrische shuttledienst, de Zwinshuttle. Deze coronaproof shuttle is het geschikte vervoersmiddel voor natuurliefhebbers die de prachtige wandelwegen rond het Zwin Natuur Park willen ontdekken.  

De shuttlebus rijdt op vrijdag, zaterdag en zondag van 9.30 uur tot 18 uur, om het uur langs het uitgestippelde groene parcours. Met een laatste vertrek aan halte Minigolf om 17.30 uur. Tijdens de kerstvakantie rijdt de shuttle dagelijks

De shuttle passeert langs de volgende 4 haltes:  

 • Minigolf: aan de ondergrondse parking Minigolf in de Kustlaan, waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien 
 • Surf & Sail: aan de Appelzakstraat, nabij Surfers / RBSC Zoute     
 • Zwinbosjes: aan de hoek Léon Lippensdreef / Bronlaan    
 • Zwin Natuur Park: aan de parking van het Zwin Natuur Park  

2 REACTIES

 1. Misschien eens een shutttle in Heist ook laten rijden? In de Knokkestraat was een tweerichtingsverkeer aangekondigd voor de fietsers maar er hangen enkel rode borden met een witte streep (sans unique).?
  Op de zeedijk thv “de Raan” staat een groot bord halverwege het fietspad om de omleiding voor auto’s te tonen.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers