14.2 C
Knokke-Heist
your alt tag'

SIBE laureaat scholenactie van Oxfam

Bij het einde van het schooljaar neemt school SIBE in de Sportlaan een prijs in ontvangst voor hun actie tijdens de Week van de Fair Trade. Het plakkaat met ‘Winnaar’ werd aan de directie overhandigd. Voor de schoolbib ontvingen de leerlingen het boek ’50 jaar Oxfam Wereldwinkel’ en een gevulde mand met allerlei Oxfam lekkernijen. 

Deze actie werd georganiseerd door de leerlingen en leerkrachten van SIBE, naar aanleiding van de scholenactie Eerlijk Duurt het Langst die Oxfam België tijdens de Week van de Fair Trade 2021 aanbood.250 leerlingen dansten samen met hun leerkrachten op ‘Eén kopje koffie’ van VOF De Kunst op het voetbalveld van de school.  

SIBE heeft al 10 jaar een traditie met een’ Oxfam Wereldwinkel op schoo’l en dit schooljaar focusten ze op de oneerlijke koffie- en cacaohandel en kindslavernij. 

Met deze scholenactie spoort Oxfam België elk jaar de Vlaamse en Brusselse scholen aan om een laagdrempelige activiteit rond eerlijke handel te organiseren. Aan de actie is ook een wedstrijd verbonden die telkens zes tot acht laureaten oplevert. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen