zondag, april 14, 2024
HomeCultuurSilly Symphonies: Een Auditief Spektakel in Schouwburg Cultuurcentrum Scharpoord

Silly Symphonies: Een Auditief Spektakel in Schouwburg Cultuurcentrum Scharpoord

Een Unieke Belevenis in de Wereld van Geluid

Op zaterdag 3 februari 2024 om 20.00 uur zal in de schouwburg van het Cultuurcentrum Scharpoord een bijzondere voorstelling plaatsvinden. ‘Silly Symphonies’, gepresenteerd door Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden, biedt een unieke auditieve ervaring die de toeschouwers meeneemt op een reis door een wereld van geluid.

De Essentie van Silly Symphonies

De voorstelling begint dramatisch: een schot klinkt en een vogel valt. Dit moment zet de toon voor wat volgt. Drie artiesten creëren met behulp van bruitage, een techniek voor het nabootsen van geluidseffecten, een reeks van scènes waarin geluiden een hoofdrol spelen. Van crashende auto’s tot neergeschoten vogels, en van zinkende vissersboten tot neerdwarrelende parachutisten; de voorstelling is een aaneenschakeling van onvoorziene eindes.

De Diepere Vragen

Silly Symphonies stelt intrigerende vragen over de rol van geluid in onze perceptie van de wereld. Zijn de spelers medeplichtig aan het eindeloos eindigen van deze gebeurtenissen, of voorzien zij enkel de klanken voor momenten die anders onopgemerkt zouden blijven? De voorstelling nodigt het publiek uit om na te denken over de impact van geluid op onze verbeelding en emoties.

Achter de Schermen

Deze productie is een onderdeel van het ‘Eigen Kweek’-traject, een initiatief voor de ontwikkeling van regionaal talent in de podiumkunsten. 57 Vlaamse cultuurhuizen hebben in samenwerking met ‘Trappelend Talent’ gekozen voor deze voorstelling als een van de vier hoogtepunten van het seizoen. Dit biedt Marius Lefever, Jef Van der Burght en Senne Vanderschelden een unieke kans om hun talenten aan een breder publiek te tonen.

Creatieve Krachten

  • Creatie & Spel: Marius Lefever, Jef Van der Burght, Senne Vanderschelden
  • Geluidsontwerp: Oscar Claus
  • Kostuums: Ginger Bogaert
  • Props: Lena Mariën
  • Eindregie: Geert Belpaeme
  • Dramaturgie: Marie Peeters
  • Coaching: Laurens Aneca
  • Zakelijke leiding: Margaux Cauliez

Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap en met dank aan TAZ, Vincent Company.

Tickets en Prijsinformatie

Tickets voor deze bijzondere voorstelling zijn verkrijgbaar voor € 16. Een niet te missen kans voor liefhebbers van podiumkunsten en unieke auditieve ervaringen.