vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Sincfala verdwijnt, welkom Hey

Exact twee jaar geleden werd de laatste hand gelegd aan het nieuwe gebouw van Museum Sincfala in Knokke-Heist. Maar net op dat moment brak ook corona uit. Dienst Erfgoed stond te popelen om het prachtige nieuwe gebouw te laten zien aan het grote publiek, maar bleef niet bij de pakken zitten. Men maakte gebruik van de verplichte sluiting om het volledige aanbod aan te pakken. Belevingscentrum HEY wil iedereen aanspreken om een blik te komen werpen op de geschiedenis, het heden, maar ook de toekomst van de prachtige kustgemeente Knokke-Heist. Deze zomer gaan ze open en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

HEY Knokke-Heist. Met de nieuwe naam van het belevingscentrum krijgt de bezoeker meteen een welkom gevoel. Hiermee wil HEY dat een ruim publiek zich aangesproken voelt om langs te komen en meer over de gemeente te ontdekken. Vanuit de centrale museumtuin zal de bezoeker verschillende gebouwen kunnen bezoeken, die elk een ander thema belichten. Absoluut pareltje wordt uiteraard de nieuwe hal, waar er unieke museale technieken worden gebruikt om bijzondere objecten en bekende plekken te laten ontdekken. En laat dat net hetgeen zijn wat ook in de nieuwe huisstijl terugkomt. Het logo van HEY wordt telkens gebruikt als venster om te kijken naar het Knokke-Heist van toen, nu en straks. Een frisse kijk op een rijke geschiedenis, de boeiende kustgemeente zoals het nu is en de verrassende toekomst.

Hou zeker hey.knokke-heist.be in de gaten, want deze zomer zal iedereen gratis het belevingscentrum kunnen bezoeken. De opening is voorzien voor zondag 26 juni 2022, zet deze datum alvast in je agenda

1 REACTIE

  1. Wat was er mis met de naam “Sincfala”?
    Moet alles wat goed is of was veranderen?
    Straks blijft er niets meer over van wat “Heist” is of was.
    Het Heist van weleer wordt verdrongen door alle hoge nieuwbouw en hoogheidswaanzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen