7.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Sint-Maartensstoet trekt op 18 november door Damme

De stedelijke basisschool Het Spoor organiseert op vrijdag 18 november opnieuw de Sint-Maartensstoet. De stoet trekt dit jaar voor de 42e keer uit. Voor de praktische uitwerking wordt samengewerkt met de naastgelegen Vrije Basisschool Sint-Maarten. Er nemen een 200-tal figuranten aan deel.

De stoet vertrekt rond 19 uur op het Lindeplein. Het parcours loopt langs de Kerkakker, de Nieuwe Weg, de Decloedtstraat richting de Dorpsstraat. Na de passage aan de kerk gaat het via de Stationsstraat en de Veldstraat naar de Burgemeester Capellelaan. Op de parking van het sportpark en de bib wordt de stoet ontbonden. Dat gebeurt bij het zingen van Sint-Maartensliederen en de traditionele popverbranding. De tocht duurt ongeveer een uur.

Beide scholen

“De Sint-Maartensstoet is een echte traditie in Sijsele”, weet burgemeester Joachim Coens. “Ze versterkt het buurtgevoel en heel wat kinderen uit Sijsele spelen een belangrijke rol in de optocht. Leerlingen uit de beide scholen stappen mee.”

De organisatie van de stoet wordt door de leerkrachten van de gemeentelijke basisschool in handen genomen en zij krijgen daarbij gewaardeerde hulp en steun van de collega’s van de Vrije Basisschool. De beide ouderwerkgroepen en het stadsbestuur zorgen voor logistieke steun.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen