dinsdag, mei 21, 2024
HomeSluisSlenteren langs het water en schatten vinden op de Brocante Markt in...

Slenteren langs het water en schatten vinden op de Brocante Markt in Sluis

Een uniek evenement langs de Damse Vaart

De brocante markt, ook wel bekend als “Brocant langs de Waterkant”, strekt zich uit over een route van ruim 2 kilometer langs de prachtige Damse Vaart. Deze unieke locatie biedt bezoekers niet alleen een breed scala aan koopwaar, maar ook een adembenemend uitzicht op het water en de historische bezienswaardigheden van Sluis, zoals de Parma-brug, de stadspoort De Steenen Beer en het imposante Belfort.

Een dag vol ontdekkingen

Met ongeveer 300 deelnemers uit alle windstreken, van Helmond tot Brussel, biedt de markt een gevarieerde mix van antiek, brocante, vintage en tweedehands spullen. Of je nu op zoek bent naar dat ene unieke item om je collectie compleet te maken, of gewoon wilt snuffelen tussen de kraampjes op zoek naar iets bijzonders, de kans is groot dat je op deze markt iets vindt wat je hart sneller doet kloppen. De markt begint al vroeg in de ochtend om 8.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur, zodat je de hele dag de tijd hebt om op je gemak rond te kijken.

Winkels en horeca in volle gang

Naast de brocante markt zijn ook de winkels en horecagelegenheden in Sluis op deze zondag ‘normaal’ geopend. Dit maakt het evenement extra aantrekkelijk, aangezien je tussendoor kunt genieten van een hapje en een drankje of een gezellig winkelrondje kunt maken in het pittoreske centrum van Sluis.

Populaire vaste deelnemers en nieuwe kansen

Veel standhouders zijn inmiddels vaste deelnemers aan deze markt en komen elk jaar terug vanwege de gezellige sfeer en de enthousiaste bezoekers. Deze mix van bekende en nieuwe gezichten zorgt voor een dynamische en interessante markt. Voor wie zelf ooit wil deelnemen, is het belangrijk om er vroeg bij te zijn, aangezien de plekken snel volgeboekt zijn. De organisatie door de Middenstands Vereniging Sluis verloopt altijd vlekkeloos, wat bijdraagt aan het succes van dit jaarlijkse evenement.