17.6 C
Knokke-Heist

Sluis Bruist: Spectaculaire Kermis volgende week op de Groote Markt

Het epicentrum van opwinding en vermaak in de gemeente Sluis verschuift volgende week naar de Groote Markt, waar van vrijdag 16 juni tot en met maandag 19 juni 2023 de langverwachte kermis zal plaatsvinden. Deze vierdaagse attractie belooft een unieke mix van tijdloos plezier en moderne sensaties.

De markt, het bruisende hart van Sluis, wordt omgetoverd tot een levendig spektakel met diverse kermisattracties die tot de verbeelding spreken voor zowel jong als oud. Van het iconische schietkraam en de draaimolen die nostalgie ademt, tot de altijd populaire botsauto’s, er is voor ieder wat wils.

Het aroma van versgebakken oliebollen waait door de straten, een herinnering aan de gezellige winterse feestdagen en een symbool van de Hollandse kermistraditie. De oliebollenkraam, een favoriet bij de lokale bevolking, zal ervoor zorgen dat er naast adrenaline ook lekkernijen in overvloed zijn.

De kermis, een jaarlijks terugkerend fenomeen, speelt een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Het is een tijd van samenzijn, van het vieren van het leven, een tijd waarin de stad tot leven komt en bezoekers van heinde en verre aantrekt.

Maar waarom is de kermis zo geliefd bij de inwoners van Sluis? “Het gaat verder dan alleen het vermaak”, zegt burgemeester Marga Vermue. “Het gaat om gemeenschapszin, het bij elkaar brengen van mensen en het delen van plezierige momenten.”

Bovendien levert de kermis ook een aanzienlijke bijdrage aan de lokale economie, met een stijging in toerisme en verhoogde bedrijvigheid in lokale winkels en horeca. Het is niet alleen een tijd van plezier, maar ook van bloei voor de gemeente Sluis.

Dus, of je nu de ultieme adrenalinekick zoekt in de botsauto’s, of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer en een oliebol, de kermis in Sluis is dé plek om te zijn. Maar, houd je vast: er wacht een grote verrassing op de laatste dag van de kermis…

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen