vrijdag, april 19, 2024
HomeSluisSluis en Zeeuws-Vlaanderen in de Spotlight: Tijd voor een Inhaalslag!

Sluis en Zeeuws-Vlaanderen in de Spotlight: Tijd voor een Inhaalslag!

Dus, wat gebeurt er als een regio zoals Zeeuws-Vlaanderen een beetje achterop raakt bij de rest van Nederland? De Nederlandse overheid zet een stap naar voren en zegt tegen de burgemeester van Sluis: “Laten we praten.” Precies dat staat er vandaag en morgen op het programma, waarbij een bonte mix van Zeeuws-Vlamingen de koppen bij elkaar steekt met vertegenwoordigers van het Rijk (zo noemen ze dat over de grens). Waarom? Omdat het onderzoeksrapport Elke Regio Telt ons vorig jaar luid en duidelijk vertelde: “Hé, Zeeuws-Vlaanderen, jullie lopen een beetje achter.”

Burgemeester Marga Vermue van Sluis, die onlangs de ether bestormde met nieuws over deze samenkomst, legt uit dat dit geen kleinschalige theekrans wordt. We hebben het over de drie burgemeesters, plus een legertje vertegenwoordigers uit zorg, onderwijs en het bedrijfsleven. In totaal zo’n tien tot twintig personen die hun zegje mogen doen tegenover de afgezanten van het Rijk. Klinkt als een serieuze brainstormsessie, toch?

Tijd om de Koppen Bij Elkaar te Steken

Maar waar gaat het nu écht over? Vermue verklapt dat het vooral draait om het identificeren van pijnpunten en kansen. Ook staat op de agenda hoe de samenwerking met het Rijk naar een hoger niveau getild kan worden. Want laten we eerlijk zijn, de one-size-fits-all aanpak van het Rijk werkt niet altijd even lekker in een unieke regio als Zeeuws-Vlaanderen, die toch echt een ander speelveld is dan de Randstad.

De komende dagen zijn er achter gesloten deuren gesprekken gepland die de toekomst van Zeeuws-Vlaanderen zouden kunnen vormgeven. Stel je voor: besloten bijeenkomsten waarbij de toekomst van een hele regio wordt besproken. Best spannend, toch?

Dus, wat denken jullie? Kan deze pow-wow ervoor zorgen dat Zeeuws-Vlaanderen een sprong voorwaarts maakt? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de unieke behoeften van regio’s als deze beter worden erkend en aangepakt door het Rijk? Laat het ons weten in de reacties!

1 REACTIE