zaterdag, april 20, 2024
HomeSluisSluis Schudt de Politieke Crisis van zich af: Frisse Gezichten aan het...

Sluis Schudt de Politieke Crisis van zich af: Frisse Gezichten aan het Roer

Wat een rollercoaster was het de afgelopen maanden in Sluis, hè? Alsof je naar een spannende politieke thriller keek, maar dan in real life. Gisterenavond was het Belfort van de gemeente Sluis het decor voor een nieuwe episode in deze saga, waar drie kersverse wethouders het podium betraden, klaar om de gemeente uit de woelige wateren te loodsen. Jawel, Chris Simons (VVD), Patricia van de Vijver (CDA), en Ben van Assche (partijloos) legden plechtig de eed of belofte af, vergezeld door Marian van Oostenbrugge van Sluis Lokaal, de enige die de storm had doorstaan.

Een Rollercoaster Zonder Weerga

Laten we even terugblikken: Sluis zat diep in de politieke penarie sinds vorig jaar oktober. Eerst zei de VVD “doei” tegen de coalitie na het wegsturen van hun wethouder Marlou van Beek. Toen trok ook de PvdA de deur achter zich dicht, gefrustreerd over een motie die volgens hen onuitvoerbaar was. Het resultaat? Een gemeente op z’n kop, met Marian van Oostenbrugge als eenzame wachter in het tumult.

In januari kwam politieke troubleshooter Bas Eenhoorn aan boord om de boel te sussen en nieuwe coalitiegesprekken te begeleiden, wat uiteindelijk leidde tot de benoeming van onze nieuwe wethouderstrio. Maar, zoals met elke goede soap, bleef de spanning: tijdens het debat over het coalitieakkoord werden kritische noten gekraakt. Is een vierde wethouder wel nodig? En wat te denken van externe begeleiding?

Nieuw Bloed en Frisse Energie

Wat opvalt aan het vernieuwde college, is de mix van lokaal en niet-lokaal talent. Chris Simons en Ben van Assche brengen bakken aan politieke ervaring mee van buitenaf, terwijl Patricia van de Vijver en Marian van Oostenbrugge de lokale trots vertegenwoordigen. En die partijloze status van Van Assche? Die kan zomaar eens de sleutel zijn tot onverwachte consensus, volgens de man zelf.

Dus, lieve Sluizenaars en Sluizenaressen, wat denken jullie? Gaat dit team ervoor zorgen dat Sluis weer rustig vaarwater bereikt, of zijn we getuige van de stilte voor de storm? Laat je horen!