vrijdag, februari 23, 2024
HomeSluisSluis & Sint Anna ter Muiden: Een Wandeling door Tijd en Natuur

Sluis & Sint Anna ter Muiden: Een Wandeling door Tijd en Natuur

De gemeente Sluis en Sint Anna ter Muiden, waar elke stap een verhaal vertelt. Dit is niet zomaar een wandeling; het is een reis door de tijd, waarbij de echo’s van het verleden samensmelten met het natuurschoon van het heden.

De Wandeling

Begin je tocht bij de vestingwerken van Sluis, waar de geschiedenis in de oude stenen geëtst staat. Hier, tussen de eeuwenoude bomen en langs rustige waterwegen, voel je je verleden dichtbij. De route slingert door verstilde dijkjes, omzoomd door karakteristieke knotwilgen en historische grenspalen, die getuigen van een rijk en gelaagd verleden.

Een bijzonder hoogtepunt is het Maenhoutsdijkje. Hier, met een VR-kijker in de hand, word je teruggevoerd naar een tijd waarin het machtige kasteel van Sluis het landschap domineerde. Zie in gedachten de schepen over het Zwin varen, en ervaar een uniek stukje geschiedenis.

Culinair Genot

Nadat je de geheimen van het landschap hebt ontrafeld, is het tijd voor een culinaire beloning. Of je nu kiest voor een eenvoudige snack of een uitgebreide maaltijd, de lokale horeca in Sluis en Sint Anna ter Muiden biedt voor elk wat wils. Laat je verwennen door de gastvrijheid en de lekkernijen van de streek.

De Routes

Je hebt de keuze uit twee routes. De eerste, een 5 km lange tocht, leidt je rond de vesting van Sluis. Voor de avontuurlijker ingestelden is er een 10 km lange route die zich uitstrekt tot het charmante Sint Anna ter Muiden. Beide routes zijn rijk aan historie en natuurlijke schoonheid.