19.5 C
Knokke-Heist

Singer-songwriter Joe Buck verrast met Sluise Kanjer tijdens nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sluis was het de beurt aan singer-songwriter Joe Buck om in het zonnetje gezet te worden. De Zeeuwse artiest kreeg namelijk de Sluise Kanjer, een gemeentelijke onderscheiding voor zijn landelijke bekendheid en inzet voor het belang van muziek. Burgemeester Marga Vermue sprak met veel lof over de artiest: “Joe Buck is een Zeeuws-Vlaming om te koesteren. We zien hem als een voorbeeld voor de maatschappij, iemand op wie we trots mogen zijn.”

De singer-songwriter verraste de aanwezigen met een optreden, samen met zijn muzikale partner Simon Leferink. Hoewel de akoestiek in de kerk niet optimaal was door het gepraat van de aanwezigen, wist Buck toch indruk te maken met zijn prachtige stem en mooie verhalen in zijn liedjes. Buck zelf was zichtbaar geroerd door de onderscheiding: “Ik vind het een eer om dit te krijgen, het gaat een mooi plekje krijgen in mijn huis.”

De Sluise Kanjer wordt ieder jaar uitgereikt aan inwoners van de gemeente die zich voor een bepaald doel verdienstelijk hebben gemaakt. Voor Buck was het een bijzonder moment, omdat hij altijd met veel liefde in Sluis ontvangen wordt. “Sluis – Oostburg zal altijd als thuis voelen,” aldus Buck.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen