dinsdag, april 16, 2024
HomeSluisSluise Ouderen ZorgSaam Fietsen Top 10 in Landelijke Actie

Sluise Ouderen ZorgSaam Fietsen Top 10 in Landelijke Actie

Bij ZorgSaam, een ouderenzorginstelling, hebben de bewoners een opmerkelijke prestatie geleverd door zich in de top 10 te fietsen van een landelijke actie gericht op het stimuleren van fietsen onder ouderen. Dit succesverhaal laat zien hoe innovatieve technologie de kwaliteit van leven voor ouderen kan verbeteren.

Fietslabyrint: Een Virtuele Fietservaring

Gebruikmakend van het ‘Fietslabyrint’-systeem, een technologie die virtuele fietstochten biedt, hebben de ouderen van ZorgSaam kunnen genieten van fietstochten achter een beeldscherm. Dit systeem, met meer dan 700 virtuele routes, biedt een unieke manier voor ouderen om actief te blijven en de wereld te verkennen.

Favoriete Route in de gemeente Sluis: Oostburg naar Breskens

De favoriete route van de bewoners was die tussen Oostburg en Breskens, een tocht die herinneringen ophaalt en een gevoel van vrijheid geeft.

Gezondheidsvoordelen en Sociale Interactie

Carolien Coppens, begeleider bij ZorgSaam, benadrukt de gezondheidsvoordelen van het fietsen. “Het helpt bij het voorkomen van vallen en stimuleert de bloedsomloop,” zegt Coppens. Mevrouw Faas, een van de bewoners, beaamt dit en wijst op het belang van beweging voor haar welzijn.

Het Sociale Aspect

Naast de fysieke voordelen, biedt het fietsen ook kansen voor sociale interactie. Ouderen kunnen samen fietsen en een praatje maken, wat bijdraagt aan een sterkere gemeenschapszin.

Toekomstige Plannen en Uitbreiding

Met het oog op de toekomst overweegt ZorgSaam uitbreiding van het programma, gezien het enthousiasme en de positieve impact op de ouderen. Het succes van ZorgSaam in de landelijke actie is een inspirerend voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren.

Externe bronnen:

Lees meer over ZorgSaam en hun initiatieven Ontdek het Fietslabyrint-systeem