18 C
Knokke-Heist

Snoezelruimte geopend bij MFC Het Vlot dankzij gulle sponsors en lokale betrokkenheid

MFC Het Vlot, een therapeutisch kinderdagverblijf voor kinderen met diverse beperkingen, opende deze week haar langverwachte snoezelruimte, mogelijk gemaakt door de samenwerking van vijf lokale sponsors en de opbrengst van een padel-evenement.

MFC Het Vlot, gevestigd in de gemeente Knokke-Heist, biedt gespecialiseerde dagopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar met uiteenlopende beperkingen zoals motorische, verstandelijke en meervoudige beperkingen, ontwikkelingsvertragingen en autismespectrumstoornissen. De focus ligt op het bieden van therapie en ontwikkelingsstimulatie, afgestemd op de specifieke behoeften van elk kind, in nauwe samenwerking met de ouders.

De nieuwe snoezelruimte is speciaal ontworpen om kinderen met overprikkeling een rustige omgeving te bieden waarin zij kunnen ontspannen en tot rust komen. Het creëren van zo’n ruimte was een grote wens van Het Vlot, maar het benodigde budget lag buiten hun bereik.

Gelukkig konden zij rekenen op de steun van vier serviceclubs uit Knokke-Heist (Lions, Innerwheel, Fifty-one en Kiwanis) en de opbrengst van het padel-evenement van Tennis en Padelclub Duinbergen. Dankzij deze gulle bijdragen kon de snoezelruimte worden gerealiseerd.

De feestelijke opening van de snoezelruimte werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de vijf sponsors, medewerkers van Het Vlot, ouders en natuurlijk de kinderen zelf. De ruimte is uitgerust met speciale verlichting, zachte materialen en aangepast meubilair om een rustgevende en veilige omgeving te creëren.

De snoezelruimte vormt een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod van MFC Het Vlot. Hierdoor kunnen zij nog beter inspelen op de individuele behoeften van de kinderen en hen helpen hun prikkelverwerking te reguleren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen