zondag, september 27, 2020
Home Knokke-Heist Deelgemeente Knokke Society Limonta opent in Knokke-Heist een boetiek

Society Limonta opent in Knokke-Heist een boetiek

Het huistextiellabel van de Noord-Italiaanse weverij en stoffenleverancier LimontaSociety Limonta, strijkt voor de tweede keer neer in België met een flagshipstore in Knokke-Heist. Gelegen in de karakteristieke Residentie St-James aan de Kustlaan verkoopt de boetiek niet alleen haar eigen textielmerk, maar ook een unieke en organische keramieklijn. Het winkelaanbod wordt aangevuld met het werk van (inter)nationaal interieurtalent.

De flagshipstore in Knokke biedt de volledige textielcollectie van Society Limonta aan. Deze omvat onder meer beddenlakens, plaids, handdoeken, pyjama’s en kamerjassen uit de puurste materialen. Omdat de Italiaanse weverij tijdens het productieproces met artisanale technieken werkte, hebben alle stoffen een zachte, intense kleur die zich vlot laat combineren en een licht gekreukte linnenlook, tevens het handelsmerk van Limonta.

Society Limonta beschikt sinds kort ook over een organische keramieklijn die eveneens in de boetiek zal worden verkocht. Omdat alles met de hand gemaakt wordt, is elk stuk uniek. De lijn steekt het traditionele porseleinen Limoges servies in een hedendaags jasje met een intuïtief lijnenspel.

Daarnaast vult Belgisch zaakvoerster Martine Hansen het assortiment van de flagshipstore in Brussel jaarlijks aan met het werk van een aantal aanstormende én gevestigde interieurtalenten. Zo was er de voorbije jaren een keramiekcapsule met Anita Le Grelle, maar ook een exclusief aanbod aan meubilair en kunst van onder meer Michaël Verheyden, Xam Interiors, Mija de Rijk en Dean Recoules. Dit jaar neemt Hansen deze taak ook voor de winkel in Knokke op zich.

Luxe hofleverancier

Limonta werd in 1893 opgericht door twee broers in een klein dorpje aan het Comomeer. Hoewel de stoffenfabrikant zich in de beginjaren vooral concentreerde op het maken van wandtapijten en stoffen voor kerkelijke gewaden, groeide het bedrijf drie generaties later uit tot hofleverancier voor verschillende luxe modehuizen, grasmatten voor de Premier League en het interieur van luxewagens zoals Ferrari.

Limonta had zoveel succes dat ze in 2000 haar eigen huistextiellabel, Society Limonta, op de markt bracht. Ondertussen heeft het label, afgezien van de flagshipstores in Brussel en Knokke, boetieks in Parijs, Milaan, Rome, Londen, New York, Los Angeles en Sydney.

Society Limonta in Knokke-Heist is te vinden op Kustlaan 128 en is doorlopend open van zaterdag tot maandag van 11 uur tot 18 uur. Van dinsdag tot vrijdag kan de flagshipstore op afspraak bezocht worden. Tijdens schoolvakanties is de winkel elke dag open van 11 uur tot 18 uur. (bron: intsite.be)

- Advertisment -

Lees ook dit

Harmonie St.- Cecilia Heist opnieuw uit de startblokken

Afgelopen vrijdag werd de 1ste repetitie gehouden van de harmonie na de stopzetting half maart door de COVID-19 saga. De Jeugdharmonie startte...

Deano Stepman, zaakvoerder van Dino’s sluit z’n zaak na besmetting

Deano Stepman, zaakvoerder van Dino’s op het Verweeplein in onze deelgemeente Knokke, neemt geen enkel risico nu blijkt dat hij besmet is...

UPDATE: Al meer dan 1000 interventies door najaarsstorm Odette

Foto's: Eddy Van de Vel Odette, de eerste najaarsstorm van het jaar, is niet bepaald een doetje: veel regen...

Bekijk hier de storm Odette live

https://youtu.be/ThVtj7egCKY https://youtu.be/xSfn5ukeaNg

Recente reactie van onze lezers