18.9 C
Knokke-Heist

Sopraan Marie van Luijk brengt betoverende barokmuziek naar het Belfort in Sluis

De prachtige sopraan Marie van Luijk treedt op tijdens het koffieconcert in de raadzaal van het Belfort op zondag 26 maart 2023 om 11.00 uur.

De sopraan, bekend als de ‘Zeeuws-Vlaamsche’ Marie van Luijk, heeft een diepgaande passie voor barokke muziek. Samen met bevriende barok musici zal zij een concert verzorgen tijdens het koffieconcert waarbij werken van G.F. Händel, H. Purcell en andere barokke tijdgenoten centraal zullen staan.

Marie heeft haar opleiding afgerond aan het Lemmensinstituut in Leuven en heeft ook een verdiepende studie oude muziek gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vorig jaar trad ze op als trainee bij het Nederlands Kamerkoor. Marie is momenteel actief als klassieke zangdocent en verzorgt concerten zowel in Nederland, België als Noorwegen, zowel als soliste als in een ensemble.

De muzikale duizendpoot Marie is ook bekend om haar kindervoorstellingen rond Opera en de Griekse mythologie en schrijft als hobby graag.

De stichting J.H. van Dale organiseert culturele activiteiten in het Belfort. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting J.H. van Dale (stichtingjhvandale.nl).

Het koffieconcert vindt plaats op zondag 26 maart 2023 van 11:00 tot 12:30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen