HomeCultuurSpaaractie tijdens de week van de "Korte Keten"

Spaaractie tijdens de week van de “Korte Keten”

Tijdens de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 zet Knokke-Heist de hoevewinkels in de kijker via een spaaractie. De spaaractie zelf loopt tot en met 30 juni. Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie. 

Ga langs bij ten minste drie hoevewinkels in Knokke-Heist, koop lokale producten en maak kans op één van de vijf hoevepakketten. Je vindt een deelnameformulier bij volgende winkels: Hof Ter Kalvekete, Hazegras Hoeveijs, Sandy IJsbar, Hoeveslagerij Burggraeve, Jacobinessenhoeve, Zoete Polder, Limousin Rabaut, Polderveld. 

Top tip. Volg een gratis rondleiding op de CSA bio-boerderij Het Polderveld. 

Data: zaterdag 15 en 22 mei tussen 11 en 12 uur (max. 9 deelnemers per dag). Schrijf je nu in via: sylvia.degroote@knokke-heist.be

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers