17.9 C
Knokke-Heist

Special Forces: wie durft wint? De Marokkaanse woestijn brengt Belgische prominenten tot het uiterste

In het ijskoude Marokkaanse ochtendgloren worden de deelnemers van ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ op de proef gesteld. Fysieke en mentale uithoudingsvermogen staan op het spel in deze meedogenloze test van karakter en doorzettingsvermogen.

Aflevering 2 op maandag 8 mei om 20u35 bij VTM

Het was een ontnuchterende start van de dag voor de deelnemers aan ‘Special Forces: Wie Durft Wint’. Bij het krieken van de dag, toen de Marokkaanse woestijn nog bevroor, werden ze wakker geschud voor de tweede dag van zware tests. Deze uitdaging, uitgezonden op VTM op maandag 8 mei om 20u35, draait om fysieke en mentale weerbaarheid.

Politiek zwaargewicht Georges-Louis Bouchez wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de instructeurs van Special Forces. Zijn inzet en motivatie worden op de proef gesteld, met uitsluiting als dreigend gevolg. Maar ook de andere deelnemers, waaronder topatleten, sterrenchefs en journalisten, worden geobserveerd en uitgedaagd.

Bij de beproevingen van de dag is het niet alleen een kwestie van kracht en behendigheid, maar ook van techniek. De rekruten zullen een ‘catcrawl’ uitvoeren – een gevaarlijke manoeuvre waarbij ze zich over een touw moeten voortbewegen, bungelend boven een 60 meter diep ravijn. Hierbij wordt niet alleen hun technische vaardigheid getest, maar ook hun vermogen om hun angsten onder controle te houden.

Francisco Schuster, deelnemer nummer 9, worstelt echter met meer dan alleen hoogtevrees. Zijn zelfvertrouwen lijkt zijn grootste struikelblok. Hij onthult: “Als er iets is waarvan ik denk dat ik het niet kan, dan begint de trein in mijn hoofd te rijden.” Zijn grootste uitdaging blijkt zijn faalangst te beheersen en zijn angst voor teleurstelling te overwinnen.

De eerste fase van de Special Forces-training is ontworpen om het fysieke breekpunt van de deelnemers te vinden. Voor topsporters zoals Dirk Van Tichelt en Ann Wauters, evenals sterrenchef Nick Bril en journalist Hannelore Simoens, is het de vraag of oude blessures hun vooruitgang zullen belemmeren.

Conclusie: Wanneer zal het blessureleed weer de kop opsteken? En zullen ze doorgaan of stoppen?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen