18.9 C
Knokke-Heist

Spectaculaire opgraving: 500 skeletten ontdekt in Damme

In de afgelopen weken en maanden hebben archeologen in Oostkerke spectaculaire vondsten gedaan. Het archeologisch onderzoek heeft geleid tot de opgraving van meer dan 500 skeletten, en er werd ook een indrukwekkende middeleeuwse weegschaal blootgelegd. Het onderzoek loopt nu op zijn einde en de archeologen nodigen het publiek uit voor een rondleiding op de site om hun werk en de resultaten te tonen.

De rondleidingen zijn gratis en vinden plaats op woensdag 8 maart 2023. Er zijn vier starttijden beschikbaar, namelijk om 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur. De rondleiding begint bij de kerk van Oostkerke, waar de archeologen het publiek zullen laten zien hoe ze te werk gaan en de resultaten van het onderzoek zullen delen.

Vanwege de wegenwerken in Oostkerke is de parkeermogelijkheid beperkt. Het wordt aangeraden om tijdig te arriveren en gebruik te maken van het openbaar vervoer of te carpoolen.

Mis deze kans niet om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis van Oostkerke en de recente archeologische ontdekkingen. Kom langs en ontdek wat deze skeletten ons kunnen vertellen over het verleden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen