Home Veiligheid Lokale Politie Damme/Knokke-Heist Spectaculaire verkeersactie: 189 voertuigen gecontroleerd

Spectaculaire verkeersactie: 189 voertuigen gecontroleerd

660

Een samenwerking tussen de West-Vlaamse politieschool en het lokale politieteam van Damme-Knokke-Heist resulteerde in verkeersacties waarbij 189 voertuigen gecontroleerd werden. Tal van overtredingen kwamen aan het licht.

In een reeks verkeersacties op 8 en 14 maart 2023 in West-Vlaanderen, sloegen de lokale politie en de West-Vlaamse politieschool de handen ineen voor een gezamenlijke oefening. Dit gebeurde in het kader van de opleiding ‘Verkeerspecialist’. Tijdens de acties werden in totaal 189 voertuigen gecontroleerd op verschillende soorten overtredingen.

Uit de controles bleek dat twee bestuurders zonder geldig rijbewijs rondreden, wat resulteerde in processen-verbaal. Daarnaast werden drie automobilisten betrapt op gsm-gebruik achter het stuur. Twee voertuigen bleken niet meer gekeurd te zijn en drie bestuurders werden aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen. Verder blies één automobilist positief tijdens een ademanalyse.

In Damme en Knokke-Heist kan iedereen het hele jaar door gecontroleerd worden op snelheidsovertredingen, rijden onder invloed, gsm-gebruik en het dragen van autogordels. Inwoners die gevaarlijke verkeerssituaties willen melden, kunnen dit doen via het telefoonnummer +32 50 619 619. Voor niet-dringende meldingen is het contactformulier beschikbaar.