19.5 C
Knokke-Heist

Spectaculaire vlammenzee in Zeebrugge: gecontroleerde verbranding van gas tijdens grootschalige onderhoudswerken

Vanaf maandag 8 mei tot en met zondag 14 mei zal er een indrukwekkend schouwspel te zien zijn voor de kust van Knokke-Heist, waarbij een grote vlam zichtbaar is vanaf het strand. Dit is het gevolg van gecontroleerde verbranding van aardgas op de lng-terminal in de haven van Zeebrugge tijdens een onderhoudsperiode.

Vanaf maandag 8 mei om 06:00 uur zullen er operaties plaatsvinden op de lng-terminal in de haven van Zeebrugge, waarbij gas wordt afgeleid naar de toorts. Deze activiteiten, die met tussenpozen worden uitgevoerd, zullen doorgaan tot zondag 14 mei om 18:00 uur. Gedurende deze periode kunnen inwoners en bezoekers van Knokke-Heist een indrukwekkende vlam waarnemen aan de top van de toorts.

De toorts, die zich op een veilige en hoge locatie bevindt om stralingswarmte op afstand te houden, wordt normaliter niet gebruikt en een zichtbare vlam is enkel te zien in specifieke gevallen. De huidige situatie is het gevolg van grote onderhoudswerken aan een deel van de installatie op de lng-terminal. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, is het noodzakelijk om de werkzone gasvrij te maken en te houden gedurende de gehele onderhoudsperiode.

Om methaanemissies te beperken, hebben de lng-medewerkers gekozen voor gecontroleerde verbranding van het aardgas, wat een milieuvriendelijkere oplossing is dan het ontluchten van aardgas. Hierdoor zullen de omwonenden en bezoekers van het strand van Knokke-Heist getuige zijn van een spectaculair en zeldzaam schouwspel, waarbij een grote vlam zichtbaar is ter hoogte van de top van de toorts.

Naast deze eerste periode zal er een tweede periode zijn waarin de vlam waarneembaar is, en wel in de week van 30 mei. Dit biedt inwoners en bezoekers van de kustgemeente de unieke kans om het indrukwekkende fenomeen met eigen ogen te aanschouwen.

Inwoners en bezoekers worden aangemoedigd om dit zeldzame schouwspel te aanschouwen, maar ook om veilig op afstand te blijven. Het is belangrijk om te benadrukken dat de gecontroleerde verbranding van het aardgas op de lng-terminal een noodzakelijke en milieuvriendelijke maatregel is tijdens de grootschalige onderhoudswerken.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen