17.9 C
Knokke-Heist

Spectaculaire vondst van gestolen minigraafmachine na alerte tip en intensief speurwerk

Een vermiste minigraafmachine in Knokke-Heist is dankzij een alerte getuige en het uitgebreide onderzoek van de lokale politie teruggevonden in Eeklo, tot grote opluchting van de eigenaar.

De kleine graafmachine, die onlangs op mysterieuze wijze verdween tijdens bouwwerkzaamheden aan de Kragendijk in Knokke-Heist, is gelukkig weer terecht. Dankzij de tip van een oplettende getuige en het nauwgezette speurwerk van de lokale politie die bewakingsbeelden analyseerde, kon de graafmachine enkele dagen later worden teruggevonden.

Peter De Sloovere, de eigenaar van PDS Bouw uit Knokke-Heist, kon zijn verloren minigraver eindelijk weer in ontvangst nemen bij een takeldienst in Eeklo. Hij uitte zijn grote dankbaarheid richting de politie: “Ik ben de politie dankbaar omdat ik de graafkraan zo snel terug heb. Ik heb de machine echt veel nodig. Ik ben er nu trouwens alweer mee onderweg naar een werf. Gelukkig is de kraan niet veel beschadigd. De stickers zijn eraf getrokken en hier en daar is er wat geplooid. Maar hij start en werkt zoals het hoort.”

De minigraafmachine werd aangetroffen naast de N47, de expressweg die Knokke met Antwerpen verbindt. Het incident heeft de lokale gemeenschap en ondernemers opgeschrikt en heeft voor veel beroering gezorgd. De diefstal heeft het belang van beveiligingsmaatregelen op bouwterreinen en het gebruik van GPS-trackers op kostbaar materieel opnieuw onderstreept.

Het onderzoek naar de daders is nog in volle gang en er is een onderzoeksrechter aangesteld om de zaak verder uit te pluizen. Terwijl de lokale politie en het gerecht samenwerken om de verantwoordelijken te identificeren en te vervolgen, kan De Sloovere zijn werkzaamheden gelukkig voortzetten met zijn teruggevonden graafmachine.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen