19.5 C
Knokke-Heist

Spelotheken Inspireren Wereldwijd: Vlaamse Expertise Schittert op Melbourne Conferentie

Belgische experte Karolien Schotte inspireert wereldwijd met inzichten over speelgoedbibliotheken tijdens internationale conferentie in Melbourne.

De 16e International Toy Library Association Conference in Melbourne, Australië, vond plaats van 3 tot en met 7 maart en had als thema ‘Community at play’. Karolien Schotte, coördinator van Spelotheek De Wip Knokke-Heist en voorzitster van het Vlaams Overleg Spelotheken, vertegenwoordigde Knokke-Heist als gastspreker en deelde haar expertise over het belang van speelgoedbibliotheken in het versterken van gemeenschappen.

Karolien ontving een beurs van de International Toy Library Association (ITLA), wat haar transportkosten, conferentietoegang en verblijf bij een gastgezin dekte. Extra sponsoring van het Vlaams Overleg Spelotheken en private sponsors zorgden voor de bekostiging van haar vliegticket.

In haar presentatie “The importance of toy libraries as community building and community strengthening levers: a Flemish example” inspireerde Karolien de aanwezige Spelotheekmedewerkers uit alle windstreken om te investeren in gemeenschapsopbouwende en –versterkende activiteiten. Dit met het oog op het realiseren van een meer kind- en klimaatvriendelijke wereld.

De respons van Australische collega’s was zeer positief, en Karolien is vastberaden om in Knokke-Heist te blijven innoveren en het belang van Spelotheken onder de aandacht te brengen. Als vertegenwoordiger van de European Toy Libraries gaf Karolien ook een overzicht van de situatie van de Spelotheken binnen Europa, hun doelgroepen en activiteiten.

Karolien volgde ook leerrijke lezingen, workshops en excursies tijdens de conferentie. Uitdagingen als gebrek aan ruimte en financiële middelen werden belicht, maar Karolien benadrukte dat Spelotheek De Wip in Knokke-Heist deze problemen niet kent dankzij de steun van het Gemeentebestuur.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen