18.9 C
Knokke-Heist

Spraakmakende Heropening van Oostkerke’s (Damme) Vernieuwde Dorpskern

Het was memorabel weekend voor de inwoners van Oostkerke, toen hun vernieuwde dorpskern officieel door het stadsbestuur werd geopend. Het was duidelijk dat er tijdens deze legislatuur nergens zo intensief was aangepakt als hier.

Wat begon op 14 maart 2022, heeft geresulteerd in een prachtig vernieuwde kern. Het ondergronds brengen van leidingen, het gescheiden rioleringsstelsel en de nieuwe bestrating zijn slechts enkele van de vernieuwingen. Dankzij deze gescheiden riolering wordt het schone water nu teruggegeven aan de natuur, terwijl het afvalwater op een verantwoorde manier wordt gezuiverd.

De investeringen tonen de toewijding van het stadsbestuur. Maar liefst 5 miljoen euro werd in Oostkerke gepompt, met subsidies van zowel de Vlaamse Milieumaatschappij als de provincie West-Vlaanderen. Dit komt bovenop eerdere investeringen zoals de vernieuwing van de Eienbroekstraat.

Burgemeester Joachim Coens onderstreepte de betekenis van de vernieuwing: “Bijna 50 jaar geleden, in 1974, werd Oostkerke verkozen tot mooiste dorp van West-Vlaanderen. Met deze opknapbeurt kunnen we opnieuw dromen van deze prestigieuze titel.”

Deze werken hebben echter niet alleen het heden van Oostkerke vormgegeven. Tijdens archeologische onderzoeken zijn fascinerende resten uit het verleden ontdekt, waaronder een middeleeuwse begraafplaats en een oude weg naar het verdwenen havenstadje Monnikerede.

Hoewel de vernieuwingen nu in grote lijnen zijn voltooid, staat er nog een stuk van de Hoekestraat op de planning. Het stadsbestuur houdt de gemeenschap op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen.

De vernieuwde dorpskern van Oostkerke straalt toewijding, historisch besef en vooruitstrevendheid uit. Wat denkt u van de vernieuwingen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Wilt u altijd op de hoogte blijven van lokaal nieuws? Meld u dan aan voor een gratis abonnement via de knop “mijn krant”.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen