HomeCultuurSt. -Cecilia maakt zich op een een reeks optredens en concerten

St. -Cecilia maakt zich op een een reeks optredens en concerten

Onlangs zijn de repetities heropgestart van zowel de drumband, jeugdorkest als harmonie met het oog op het zomerprogramma in Knokke-Heist. Meer dan 16 maanden stond de harmonie op non-actief. St. -Cecilia werd gevraagd de plechtige inhuldiging van de nieuwe wegenis in Heist op te luisteren op 10 juli.

Traditioneel is er een aperitiefconcert op het Van Bunnenplein op 18 juli om 11.00u. Op vrijdag 20 augustus is een wandelconcert voorzien op de Zeedijk te Duinbergen.

Verder speelt de harmonie op zondag 19 september op het Kraainestplein ter gelegenheid van een jarige lokale bewoner.

Gezien de korte tijdspanne tussen de heropstart en de geplande optreden diende de dirigent zijn programma enigszins aan te passen.  Het eerste optreden wordt een typisch programma met enkele traditionele marsen typisch aan een harmonie, zoals Military Escort en Sons of the Brave, gekend bij het publiek. Afwisselend werd gekozen voor zowel een bolero, samba en niet te versmaden Tiger Rag. De klanken van een ‘big band’ zullen zeker niet ontbreken. St.- Cecilia zal zijn ‘kunnen’ opnieuw bewijzen met een spetterend aperitiefconcert.

Tijdens de repetitie van 25 juni laatsleden mochten de jeugdige broers Douwe en Dajo Van Welden hun zus Delia vervoegen als jongste muzikantjes. Vader, oma en oom spelen immers allen reeds in de harmonie. 50 ingeschrevenen namen deel aan de repetitie volgens de covid- richtlijnen van Vlamo, overkoepelend orgaan van de blaasmuziek in Vlaanderen.

2 REACTIES

  1. Proficiat voor de koninklijke harmonie sint Cecilia . Van ver in de omstreken een harmonie (geen fanfare!) die de reputatie van onze badstad hoog houdt . De harmonie is een grote familie getuige de dirigenten van de familie Bonny en nu zelfs de jonge Van Welden muzikanten die een voorbeeld zijn voor vele jongeren van onze tijd . Wanneer zij straks de nieuwe doortocht van Heist inhuldigen , verdienen zij zeker het applaus van de inwoners , toeristen en tweede verblijvers langs de boulevard van Vissershuldeplein tot de parkstraat ..

  2. Het is wel leuk als je op de foto twee broers met hun zus samen ziet musiceren tijdens de heropgestarte repetities van de harmonie. Hopelijk kunnen ze nu volop weer “aan de bak gaan” en niet weer moeten stoppen na een viertal herhalingen zoals vorig jaar in oktober het geval was toen het virus weer eens ongenadig om zich heen sloeg.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers