maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Stad Damme koopt twee skatetoestellen voor sportpark

Stad Damme koopt twee skatetoestellen voor het sportpark in Moerkerke. De quarterpipe en manual pad zijn robuustere en weersbestendigere toestellen dan deze die de jongeren er nu gebruiken. De toestellen zouden nog tijdens de zomervakantie beschikbaar zijn.

Het college van burgemeester en schepenen gaf in april de opdracht aan de dienst sport en jeugd om skateinfrastructuur te voorzien in Moerkerke. De plaatselijke jeugd komt er regelmatig skaten op de betonvlakte voor het jeugdlokaal Meulewiek. De voorstellen werden aan enkele Damse skaters voorgelegd. Het college besloot om een quarterpipe van 2,4 op 2 meter aan te kopen en een manual pad van 2,5 op 1,3 meter. Het laatste toestel laat grinden aan beide zijde toe. Beide toestellen zijn verplaatsbaar maar de stad zal ze laten verankeren zodra de omgevingsvergunningsprocedure is afgerond.

“We bieden met onze keuze een aanbod aan de recreatieve skater”, weet schepen Christoph De Sutter. “De twee toestellen geven ontplooiingskansen aan de jongeren en ze voldoen aan de duurzame oplossing die het bestuur voor ogen heeft.” 

De toestellen voldoen aan de geldende normering. De investering bedraagt 8.300 euro.

“De jongeren kozen zelf voor de omgeving van de Meulewiek om er zich uit te leven. We ondersteunen hen in ruil voor respect voor de omgeving en het naleven van de regels”, zegt schepen Eveline Van Quekelberghe.

Om veiligheidsredenen zal er een reglement worden opgemaakt dat verbiedt om te skaten tijdens de activiteiten van de jeugdbewegingen in de Meulewiek. Dat is de thuisbasis van KLJ Vivenkapelle en Chiro Sint-Rita.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen