HomeZwinregioStad DammeStad Damme ondersteunt Max-campagne Child Focus

Stad Damme ondersteunt Max-campagne Child Focus

Het doel is dat elk kind in België een persoon vind die naar hem/haar luistert of waar het kind terecht kan bij twijfels, vragen of zelfs problemen. Een vertrouwenspersoon kan een groot verschil maken om problemen te voorkomen. Voorbeelden zijn weglopen, seksuele uitbuiting, online pesterijen maar ook andere relatie-, psychologische, druggerelateerde problemen, enz. Hoe meer kinderen worden bereikt, hoe groter de impact van Max zal zijn. 

Wie kan Max zijn?

Een Max kan iedereen zijn. In de meeste gevallen zal dat één van de ouders zijn. Maar dat is zeker niet altijd zo. Het belangrijkste is dat het iemand is waar ze altijd op kunnen rekenen. Iemand die ze zelf kiezen in hun eigen omgeving. Dat zal in veel gevallen familie zijn, maar het kan ook een leraar of een leidster van de jeugdbeweging zijn.

Zelf Max zijn…wat moet je doen?

Als een kind of jongere jou als Max kiest, moet je eigenlijk niet veel doen. Als Max is het vooral belangrijk dat de jongere zich veilig bij je voelt en weet dat jij zonder oordeel luistert. Maar Max zijn, is meer dan naar problemen luisteren. Max zijn, is ook samen leuke momenten delen, een babbeltje slaan, schaterlachen en er gewoon zijn.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers