HomeSportStadion Club Brugge nog altijd welkom

Stadion Club Brugge nog altijd welkom

Club Brugge probeert al jaren alles in orde te krijgen voor het nieuwe stadion, maar dat lijkt maar niet te lukken. Vincent Van Honsebrouck, voorzitter van Royal Knokke FC, kwam afgelopen weekend met een verrassende mededeling in De Krant van West-Vlaanderen.

“Had Club Brugge drie jaar geleden geluisterd naar wijlen burgemeester Graaf Lippens, dan stond het nieuwe stadion er nu al in Knokke-Heist. Ik weet zelfs waar, maar meer zeg ik er niet over. Dat is voer voor de geschiedenisboeken”, zegt hij. 

Club Brugge heeft momenteel nog altijd geen akkoord over een nieuw stadion op de huidige locatie. Er moet immers ook een nieuwe plaats voor het stadion van Cercle Brugge worden gevonden. Voorlopig lukte dat nog steeds niet, waardoor het dossier blijft aanslepen. Maar Club blijkt nog altijd welkom in Knokke-Heist op een steenworp van hun huidig basecamp in onze deelgemeente Westkapelle.

4 REACTIES

  1. Waarom zou het stadion van Club Brugge naar onze gemeente moeten komen? Is er hier de laatste jaren al niet genoeg goede landbouwgrond verloren gegaan? Het is schandalig om hier nog maar aan te denken. Als het in Brugge niet kan wegens milieuproblemen moet het hier ook niet kunnen. Of is de volgende stap een fusie van zowel de voetbalploegen als de gemeenten? Is het grote geld zoveel meer waard?

  2. laat het stadium van Club Brugge waar het thuishoort, in Brugge. Het stadium is absoluut NIET welkom in Knokke, Die mijnheer Van Honsebrouck vindt maar wat uit, en rijdt voor eigen rekening. Een mega voetbalstadium in Knokke heeft geen enkele toegevoegde waarde : het zou schadelijk zijn voor de openbare orde , voor de natuur en voor de Knokse handelaars. Een hedendaags stadium is maar rentabel met een shoppingcentrum errond , voor de Knokse middenstand is het niet nuttig dat daar nog een shopping mall bijkomt.

  3. Het “grote Club Brugge” in een stadion op het grondgebied van een andere gemeente. Zij vinden daar geen grond om hun stadion te bouwen een verpesten dan maar andere omliggende gemeentes met een megastadion, enorme parkings, relletjes na de matchen enz. Laat ze alstublieft ginder blijven. Er wordt bij ons al genoeg verkaveld en beton gegoten en dan zouden we er nog een “vreemd” stadion bijkrijgen op de koop toe om het helemaal mooi te maken. Dit idee is werkelijk té gek om los te lopen! Leg op de plaats van dit stadion, bijhorende parking en andere infrastructuur liever een prachtig stukje natuur aan of laat wat er nu is (misschien landbouwgrond?) met rust.

  4. Dat is zeker een late Aprilgrap van Honsenbrouck, ik vind het verdomd spijtig dat hij de moed niet hadt om het vroeger de zeggen, nu Lippens overleden is kan hij het ook niet bevestigen. Ik zou het schandalig vinden mocht Club naar Knokke komen, ze krijgen het in Brugge niet gedaan om een nieuw stadion te bouwen, en dan maar naar Knokke komen, waar de jeugd niet de minste hulp krijgt van de gemeente om een goedkoop stukje gronde te verkrijgen, is het al geen schande de ze zomaar het oefenterrein in Westkapelle kregen, hoeveel woningen zouden daar op gebouwd kunnen worden?
    Ik wil Honsenbrouck de raad geven om zich alleen bezig te houden met RFC Knokke, daar heeft hij al werk genoeg mee. De rest is te belachelijk voor woorden.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers