13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Stadsgenoot Hans Vanaken schoot de verdiende gelijkmaker binnen voor Club

Club Brugge heeft niet met zich laten sollen in de Champions League tegen PSG. Integendeel, de Belgische landskampioen hield de vetbetaalde sterspelers op een gelijkspel in eigen stadion. Na een vroeg tegendoelpunt schoot onze stadsgenoot Hans Vanaken de verdiende gelijkmaker binnen voor Club.

Vanaken doet Jan Breydel ontploffen

De supporters in het uitverkochte Jan Breydelstadion kregen waar voor hun geld. Voor het eerst pakte PSG uit met de Heilige Drievuldigheid: Messi, Neymar én Mbappé stonden aan de aftrap. Bij Club was het dan weer balen voor aanvoerder Vormer, hij moest in de basis plaats ruimen voor Rits.

PSG drukte Club in het defensief met een felle start, maar ontsnapte toen Paredes achteraan knullig balverlies leed. De Ketelaere kon alleen op doel afgaan en Paredes moest aan de noodrem trekken. Het thuispubliek wou rood, ref Schärer hield het bij geel, omdat Paredes niet de laatste man was.

Net wanneer Club steeds beter in de wedstrijd kwam, sloeg PSG op het kwartier genadeloos toe. Mbappé zette Mata in de wind op links en bracht de bal goed tot bij Herrera. Die liet Mignolet met een knappe volley kansloos achter: 0-1.

Twee jaar geleden leidde de vroege openingsgoal van Icardi een stevige pandoering in en ook nu was het opletten geblazen voor de thuisploeg. Halfweg de eerste helft kon Mbappé vrij uithalen na een knap passje van Messi, maar met een prima redding voorkwam Mignolet een tweede tegengoal.

Geen 0-2 dus, wél 1-1 amper 3 minuten later. Na knap voorbereidend werk van Sobol haalde Vanaken in één tijd uit en via het scheenbeen van de ongelukkige Kimpembe verdween de gelijkmaker voorbij de kansloze Navas in doel.

Het gejuich van de thuissupporters verstomde even toen Messi kort daarna zijn duivels ontbond met een heerlijke trap. Mignolet was geklopt, maar de lat bracht redding voor de Belgische landskampioen.

Club was niet onder de indruk en bleef complexloos spelen. Navas moest iets voorbij het halfuur aan de bak op een gevaarlijke vrije trap van Vanaken en had opnieuw een uitstekende redding nodig op een schot van De Ketelaere. Die zorgde kort voor de rust weer voor gevaar met een soort voorzet-schot in de draai, Vanaken kwam net te laat om de bal in doel te tikken.

PSG dropte met Danilo en Draxler 2 frisse krachten in de ploeg voor de tweede helft, maar Club bleef verrassend genoeg de gevaarlijkste ploeg. Lang dwong Navas meteen tot een redding en bood Hendry na nog geen 5 minuten een uitgelezen kans op de 2-1 aan, maar de Schot mikte pal op Diallo.

PSG kwam bijzonder goed weg en zag dan ook nog eens Mbappé geblesseerd uitvallen. Het gaf Club alleen maar meer vertrouwen, de thuisploeg speelde vrank en vrij en liet de sterren van PSG achter de bal aanhollen.

Pas 20 minuten voor het einde konden de bezoekers nog eens dreigen. Messi ging op wandel in de zestien en haalde stevig uit, pal op de vuisten van Mignolet. Tien minuten later kreeg de Argentijn een nieuwe kans op aangeven van Nunon Mendes, maar hij liet een zeldzame misser noteren.

Het was wel het startsein van een PSG-slotoffensief, al bleven de concrete kansen beperkt. Kort voor het einde ontsnapte Club wel nog toen zowel Icardi als Neymar net niet konden besluiten op een gevaarlijke voorzet. 

Lees ook deze artikels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!