11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Stadsgenoot Pieter-Jan Buekens het kanaal over in 6 uur en 15 minuten

Onze stadsgenoot Pieter-Jan Buekens, huisarts in opleiding, stak zondag het kanaal van Frankrijk naar Engeland over door te suppen ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. De huisarts kon de 40 km tussen Frankrijk en Engeland in 6 uur en 15 minuten afleggen. 

Pieter-Jan woont sinds 2012 in Knokke-Heist en is een fervent watersporter. Hij legt zich o.a. toe op kitesurfen, wakeboarden, suppen, en golfsurfen. Tijdens zijn studies geneeskunde in Leuven, verloor Heleen, de zus van een van zijn studiegenoten en zelf gynecologe, op 21 april 2021 op 31-jarige leeftijd de strijd tegen het kleincellig ovarium carninoma. Deze kanker treft vooral jonge vrouwen en heeft een ongunstige prognose. Er zijn zeer weinig therapiemogelijkheden en er gebeurt weinig onderzoek naar nieuwe behandelingen. Daarom hebben studiegenoten van Pieter-Jan een fonds opgericht om mensen bewust te maken van het bestaan van deze ziekte en onderzoek hieromtrent te financieren, met de hoop een efficiënte behandeling te vinden.

Om de Small Cell Ovarian Cancer Foundation financieel te ondersteunen, kon Pieter-Jan tot nu toe 3800 euro verzamelen! Giften blijven welkom via http://steunactie.nl/actie/sup-for-small-cell-ovarian-cancer-foundation/-11798 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen