Home Rechtbank Stadsgenoot verdacht van aanranding

Stadsgenoot verdacht van aanranding

Een stadsgenoot van 37 moest voor de Brugse rechter verschijnen en riskeert een voorwaardelijke celstraf van èèn jaar wegens aanranding. M.B. had naar eigen zeggen nooit de bedoeling om zijn 20 jarige collega tot iets te dwingen.

Bijna dag op dag een jaar geleden speelden de feiten zich af in een supermarkt in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels waar M.B. tewerkgesteld is. De man zou zijn slachtoffer ongewild zijn beginnen knuffelen de dag voor Valentijn. Hierbij raakte de man meermaals het achterwerk van het slachtoffer aan. Die volgens hem ook niet protesteerde.

Maar ze vluchtte wel weg naar het kantoor van de winkelmanager. Die haar adviseerde klacht in te dienen. Uit de verklaring van M.B. bij de politie blijkt: “M.B. zei dat hij wist waarvoor hij zich moest meleden bij de Politie. Het slachtoffer wist nochtans ze moest zwijgen.”

Volgens zijn advocate heeft M.B. een syndroom dat neigt naar autisme en kan volgens haar niet altijd zijn daden of reacties inschatten. Of de rechter deze stelling zal volgen zal blijken uit het vonnis op 22 maart.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers