19.5 C
Knokke-Heist

Staking bij Delhaize

In de vestiging van Delhaize in Knokke werken tientallen medewerkers, maar de deuren bleven volgens de verantwoordelijken maar even gesloten. Het personeel was net als in andere winkels in staking gegaan uit onvrede over de plannen van de directie om de vestigingen over te dragen aan zelfstandigen. Dit zorgt voor een grote onzekerheid bij het personeel, waarvan sommigen hier al meer dan twintig jaar werken.

Een medewerker van Delhaize in Knokke vertelt: “De ontgoocheling en ontevredenheid zijn hier heel hoog. Als deze winkel naar een zelfstandige gaat, gaan we een grote onzekerheid tegemoet.”

Het is nog onduidelijk wat er de komende dagen met de winkel in Knokke gaat gebeuren, aangezien er geen leveringen zijn geweest en de klanten lege schappen zouden aantreffen. Volgende dinsdag staat er bij Delhaize een ondernemingsraad gepland, maar het is nog onduidelijk of de winkel in Knokke dan opengaat.

Naast de vestiging in Knokke, bleven ook de deuren van de Delhaize in Sint-Kruis Brugge gesloten. Al was de stakingsbereidheid in Brugge groter dan in KH. Gelukkig waren er bij de Delhaize in Heist en ook bij de Proxi Delhaize in de Lippenslaan geen problemen, omdat deze vestigingen al van bij de start in private handen is.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen