12.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Stanislas Verfaillie en Yolande Steyaert zijn al 60 jaar ‘geringeld’ 

Onlangs was het feest in Gasthof d’Ouwe Schuure in Sluis. Stanislas Verfaillie en Yolande Steyaert waren dan namelijk 60 jaar getrouwd. Een diamanten huwelijksverjaardag, proficiat! Burgemeester Piet De Groote en schepen Anthony Wittesaele waren ter plaatse om het koppel van harte te feliciteren met een champagnebox namens het gemeentebestuur. 

Stanislas en Yolande leerden elkaar kennen in Heist. De ouders van Stanislas baatten Hotel du Sport uit op de Graaf d’Ursellaan. Toen Stanislas nog schoolgaande was, werkte Yolande er als opdienster. 

De mama van Stanislas was geen fan van de relatie, waarop het koppel vertrok naar Brussel. Daar was Stanislas werkzaam in een verzekeringskantoor. Na twee jaar was de roep van de zee te sterk en keerde het echtpaar terug naar Heist. Stanislas werkte 26 jaar bij de firma Valcke, die handelde in scheepswisselstukken. Yolande werkte eerst als dagmoeder, vervolgens op de markt om uiteindelijk in La Réserve te werken tot het gebouw afgebroken werd. 

Het koppel heeft twee zonen: John en Stefaan die beiden in Knokke-Heist wonen. Ze hebben ook 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen die allemaal in de streek van Aarschot wonen. Stanislas zorgde ook nog 7 jaar voor zijn moeder. 

In hun vrije tijd waren Stanislas en Yolande zeer actief. Stanislas is artistiek aangelegd en filmde erg veel. Zo heeft hij prachtige montages van de Canadese Bevrijdingsmars, Heliopsis, oldtimers, … Daarnaast speelde hij ook keyboard en is hij een groot voetballiefhebber. Yolande speelde 12 jaar lang krachtbal en gaf vervolgens hierin ook les als trainster. Ze zwom ook heel graag in de zee vroeger. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen