woensdag, februari 28, 2024
HomeKnokke-HeistStart 2024 Groen: Gratis Ecologische Moestuincursus in Knokke-Heist

Start 2024 Groen: Gratis Ecologische Moestuincursus in Knokke-Heist

Terwijl we het nieuwe jaar verwelkomen, biedt de gemeente Knokke-Heist een unieke kans voor tuinliefhebbers: een gratis cursus in ecologisch moestuinieren, gehost in het Cultureel Centrum Scharpoord.

De cursus, die start op 6 januari en loopt tot 27 januari, is een vierdelige reeks die gericht is op zowel beginnende als ervaren tuinders. Het is een initiatief om lokale inwoners te inspireren en te onderwijzen over de principes van ecologisch tuinieren – een steeds belangrijker wordende vaardigheid in onze duurzaamheid bewuste samenleving.

Lesprogramma:

  1. 6 januari: De openingssessie behandelt de basisprincipes van biologisch tuinieren, het onderscheid tussen biologische en niet-biologische methoden, en algemene tips en valkuilen.
  2. 13 januari: De tweede les focust op het maken van een teeltplan, inclusief combinatieteelt, teeltafwisseling en bemestingsbehoeften.
  3. 20 januari: In de derde sessie leer je over gewasbescherming, plagen, hun natuurlijke vijanden en het gebruik van natuurlijke hulpmiddelen.
  4. 27 januari: De afsluitende les behandelt geavanceerde land- en tuinbouwtechnieken, inclusief zaaien en vervroegde teelten.

Deelnemers krijgen inzicht in gifvrije tuinmethoden, wat essentieel is voor het behouden van een gezonde en natuurlijke omgeving. De cursus benadrukt het belang van duurzaamheid en de positieve impact van ecologisch tuinieren op het milieu.

De interactieve sessies bieden ruimte voor vragen en persoonlijke begeleiding, zodat elke deelnemer met vertrouwen en de juiste kennis zijn of haar eigen moestuin kan starten of verbeteren. Het visuele materiaal en de hands-on benadering zorgen voor een levendige en praktische leerervaring.

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt! Aanmelden kan tot en met 31 december 2023 via shana.brams@knokke-heist.be.

Deze cursus is niet alleen een geweldige kans om te leren over ecologisch tuinieren, maar ook een kans om gelijkgestemden te ontmoeten en deel te worden van een gemeenschap die zich inzet voor een duurzamere toekomst.

Als afsluiter van de cursus is er een speciale sessie gepland waarin cursisten hun ervaringen kunnen delen en plannen kunnen maken voor hun eigen tuinprojecten. Dit vormt een perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen en nieuwe vrienden te maken met gemeenschappelijke interesses.

De gemeente Knokke-Heist is trots deze cursus aan te bieden en moedigt iedereen aan die interesse heeft in ecologisch tuinieren om deel te nemen. Laat deze kans niet liggen om een positieve verandering in je tuin en in je leven te brengen!