zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistStemBus.24: Luc Lierman, Groen voorzitter op lijst voor Vlaams Parlement

StemBus.24: Luc Lierman, Groen voorzitter op lijst voor Vlaams Parlement

Luc Lierman, bekend als voorzitter van Groen Knokke-Heist en voormalig gemeenteraadslid, neemt deel aan de Vlaamse verkiezingen als 14de opvolger. Met een hart voor thema’s zoals klimaatverandering, democratie, en onderwijs, streeft Lierman in zijn persbericht naar positieve veranderingen.

Klimaatverandering: Een roep om actie

Lierman benadrukt de urgentie van klimaatmaatregelen en waarschuwt voor de hogere kosten van uitstel, vooral voor financieel zwakkeren. Zijn ervaring als grootouder, onderwijzer, en gids in de Zwinstreek/Ieper, versterkt zijn overtuiging dat politieke beslissingen noodzakelijk zijn voor een beter klimaatbeleid. “Samen de hand aan de ploeg” is meer dan een slogan voor hem; het is een oproep tot gezamenlijke actie.

Democratie als fundament

Lierman, met zijn verleden in de gemeentepolitiek, ziet democratie als de beste weg voor maatschappelijke vooruitgang. Hij wijst extremisme af en kiest bewust voor Groen, vanwege hun focus op natuur, klimaat, mensenrechten, sociale rechtvaardigheid, en meer.

Onderwijs: Terug naar vertrouwen

Na jaren van wantrouwen en administratieve lasten, pleit Lierman voor hernieuwd vertrouwen in het onderwijs. Hij gelooft sterk in het belang van inspirerende leerkrachten voor elke klas, gebaseerd op zijn eigen onderwijservaring.