Home Economie KMO Sterrenchef Luc Bellings prijst 5 Knokke-Heist brasserieën in vernieuwde gids

Sterrenchef Luc Bellings prijst 5 Knokke-Heist brasserieën in vernieuwde gids

1560

Gewezen sterrenchef Luc Bellings maakt furore met zijn onlangs gepubliceerde, vernieuwde gids met beste brasserieën aan de Belgische Kust. Vijf vestigingen uit Knokke-Heist schitteren in zijn lijst van favorieten, wat een mooie erkenning betekent voor onze gastronomische gemeente.

Knokke-Heist mag zich met trots een culinaire hotspot noemen, nu vijf van haar brasserieën zijn opgenomen in de lijst van favorieten van voormalig sterrenchef Luc Bellings. Zijn vernieuwde gids biedt een overzicht van de beste brasserieën aan de Belgische Kust, van Knokke tot De Panne, zonder noodzakelijk een ster te vereisen.

your alt tag'

De Limburgse chef-kok, die zijn hart heeft verloren aan de Belgische kust, is ervan overtuigd dat het niveau van de gastronomie in de regio jaar na jaar toeneemt. In zijn prachtig uitgegeven boekje worden bijna 70 adressen van tearooms en brasserieën vermeld, die elk een bijzondere plaats verdienen. Ook enkele horecazaken in het hinterland krijgen een eervolle vermelding.

Bellings heeft echter een lijst van 15 uitschieters samengesteld, zijn persoonlijke favorieten. Deze brasserieën kenmerken zich door professionalisme, een leuke sfeer, een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding en een onvergetelijke culinaire ervaring. De vijf Knokke-Heist vestigingen die in deze lijst schitteren, zijn Bristol, Bistro Chou, Cédric, JETT en De Kruier.

Deze bekroning is een prachtige waardering voor de gastronomische gemeente Knokke-Heist, die zich in de schijnwerpers van de Belgische culinaire wereld mag plaatsen. Lokale inwoners en toeristen die de Belgische kust bezoeken, kunnen zich verheugen op een bijzondere gastronomische ervaring in deze brasserieën.

Met de erkenning van deze vijf brasserieën in de gids van Luc Bellings kunnen Knokke-Heist en de Belgische kust rekenen op een verdere toename van hun populariteit onder fijnproevers en liefhebbers van de goede keuken. Welke nieuwe culinaire parels zullen zich in de toekomst aandienen, en welke bestaande zaken zullen zich blijven ontwikkelen om hun plaats op de lijst te behouden of te veroveren? De toekomst zal het leren.