17.6 C
Knokke-Heist

Steunpunt Bewindvoering voor de behoeftigen in de Zwinregio

Met de oprichting van het Steunpunt Bewindvoering in onze provincie, een jaar geleden, was het een proefproject in Vlaanderen. Inmiddels is het een vast begrip en breidt het uit naar de arrondissementen Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Leuven.

Met de toename van dementie zijn er in onze provincie alleen al 11.000 mensen die niet langer bekwaam zijn om hun zaken zelf goed te regelen. Hier komt het Steunpunt Bewindvoering in beeld met bewindvoerders die hen bijstaan, vaak familieleden of advocaten.

De meldingen liepen op tot 155 en het steunpunt blijkt een groot succes te zijn. Om de drempel naar juridische bijstand nog verder te verlagen, is er ook elke maandag en woensdag van 9 tot 13 uur een welzijnsonthaal in het gerechtsgebouw in Brugge, een samenwerking tussen CAW Noord-West-Vlaanderen, Balie West-Vlaanderen, en de Rechtbanken en parketten in het gebouw. Hier kan men terecht met alle soorten problemen en wordt men bijgestaan door een advocaat en een hulpverlener van het CAW.

De getuigenissen uit Knokke-Heist en Damme bewijzen dat het Steunpunt Bewindvoering een grote steun is voor de lokale bevolking. “Het was voor mijn moeder en mij een uitkomst toen we hulp nodig hadden bij de regeling van haar zaken”, aldus een dame uit Knokke-Heist. “Het Steunpunt Bewindvoering heeft ons echt geholpen toen we niet meer verder wisten”, aldus een inwoner van Damme.

Met de uitbreiding naar de arrondissementen Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Leuven zal het Steunpunt Bewindvoering nog meer mensen kunnen helpen en ondersteunen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen