18.9 C
Knokke-Heist

Strakke Verkeersregels voor Ironman-Weekend in Knokke-Heist

Op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 is het zover. Dan is Knokke-Heist trotse medeorganisator van het Ironman-weekend. De organisatie en lokale politie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het sportevent vlot te laten verlopen. Volg steeds de richtlijnen van de politie, organisatie en bewakingsagenten.

Maatregelen opbouw

In de loop van de week vanaf maandag 11 september 2023 wordt de zeedijk in gereedheid gebracht om tegen vrijdag 15 september 2023 de zeedijk verkeersvrij te maken voor de opbouw van het fiets- en loopparcours.

Van dinsdag 12 september 2023 tot en met maandag 18 september wordt stilstaan en parkeerverbod ingevoerd op volgende locaties:

  • Parking Stormmeeuw aan de Oostkant;
  • Jeugdherbergstraat op de voorziene busvakken.

Van woensdag 13 september 2023 tot en met maandag 18 september wordt stilstaan en parkeerverbod ingevoerd op volgende locaties:

  • Het Canadasquare aan de Westkant van het casino;
  • het Europaplein.

Maatregelen vanaf vrijdag 15 september 2023 om 00.00 uur

Er wordt een stilstaan- en parkeerverbod ingesteld op de zeedijk tussen de Anemonenlaan en de Oosthinderstraat vanaf donderdag- op vrijdagnacht om 00.00 uur tot en met maandag 18 september 2023. Vanaf vrijdag 15 september 2023 om 00.00 uur (donderdagnacht) zal de zeedijk niet toegankelijk zijn, behoudens voor vergunninghouders (badge) met een garage op de zeedijk.

Maatregelen op zaterdag 16 september 2023

Op zaterdag gaat de kwarttriatlon IM5130 door. Het parcours van de wedstrijd vind je op de website van de organisatie. De wedstrijd start op het Evenementenstrand en gaat via de zeedijk richting Oosthinderstraat en het Zoute richting Westkapelle en Damme. De wedstrijd start om 10.00 uur en de laatste fietsers bereikt de wisselzone ongeveer rond 14.00 uur. Het fietsparcours wordt vrijgegeven na de groen vlag.

Er wordt een stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd op het Sint Michielsplein, de Duinendreef ter hoogte van het Sint Michielsplein en de Anemonenlaan tussen Duinendreef en de zeedijk. Dit verbod blijft ook van toepassing op zondag 17 september 2023.

Maatregelen op zondag 17 september 2023

Op zondag gaat de halve triatlon IM70.3 door. Het parcours van de wedstrijd vind je op de website van de organisatie. De wedstrijd start eveneens op het Evenementenstrand en gaat via de zeedijk richting Oosthinderstraat en het Zoute richting retranchement. De wedstrijd start om 09.00 uur en de laatste deelnemer bereikt Nederland ongeveer rond 12.35 uur. Na de laatste deelnemer en de groene vlag wordt dit gedeelte terug vrijgegeven.

De deelnemers keren terug via Sluis, Hoeke, Oostkerke, Dudzele en Westkapelle. De eerste deelnemers worden op dit deel van het parcours verwacht vanaf 10.30 uur. De aankomst van de laatste fietser is voorzien rond 16.30 uur. Het fietsparcours wordt vrijgegeven na de groene vlag.

Parkeren tijdens het IRONMAN-weekend

Tijdens het weekend wordt gebruik gemaakt van de parking Kalfstraat. Volg de borden parking IRONMAN. De organisatie voorziet shuttles vanaf de parking, hiervoor surf je best naar de website.

Om parkeerproblemen te vermijden kom je best met de fiets of openbaar vervoer. NMBS-Station Heist of Station Duinbergen liggen op wandelafstand van de triatlonsite. De tramhalte Heist- Willemspark is het dichtst bij. Fietsparking wordt voorzien op het Sint-Michielsplein.

Verkeersmaatregelen Damme

Op zaterdag gaat de kwarttriatlon IM5130 door. Het parcours van de wedstrijd vind je op de website van de organisatie. De wedstrijd start op het Evenementenstrand en gaat via de zeedijk richting Oosthinderstraat en het Zoute richting Westkapelle en Damme.

De wedstrijd start om 10.00 uur en de laatste fietsers bereikt de wisselzone ongeveer rond 14.00 uur. Het fietsparcours wordt vrijgegeven na de groene vlag.  Onderstaande timetable geeft weer wanneer de snelste deelnemer verwacht wordt en wanneer de laatste deelnemer verwacht wordt.

Locatie DammeSnelstetraagste
Oude Heernisstraat – Oostkerkestraat10:42:0612:25:00
Damse Vaart oost – Bekofstraat10:48:4812:40:00
Schipdonkvaart zuid – Zuiddijk10:55:3012:55:00
Schipdonkvaart West – Ronselaerestraat11:02:1213:10:00
Dudzelestraat – Waterstraat11:08:5413:25:00
   

Tijdens deze periode is er geen verkeer toegelaten op het parcours dat loopt vanaf de tunnel onder de A11 , Oude Sabsweg-Oude Heernisstraat-Oostkerkestraat-Sint Jacobsstraat- Damse Vaart Noord- Oude Westkapellestraat -Damse Vaart Oost – Leopoldvaart Oost – Schipdonkvaart -Zuid -Schipdonkvaart West-Zeekanaalweg.

Damme en Oostkerke blijven bereikbaar via de Oostkerkestraat, waar ter hoogte van de Groene Wandeling politieagenten het dwarsend verkeer zullen doorlaten.

Het recreatief fietsverkeer is niet toegelaten op het parcours. Er zijn alternatieve mogelijkheden en aan het sifon is een corridor voorzien tussen nadars om veilig het fietsparcours te dwarsen.

Maatregelen op zondag 17 september 2023

Op zondag gaat de halve triatlon IM70.3 door. Het parcours van de wedstrijd vind je op de website van de organisatie. De wedstrijd start eveneens op het Evenementenstrand en gaat via de zeedijk richting Oosthinderstraat en het Zoute richting Retranchement. De wedstrijd start om 09.00 uur en de laatste deelnemer bereikt Nederland ongeveer rond 12.35 uur. Na de laatste deelnemer en de groene vlag wordt dit gedeelte vrijgegeven.

De deelnemers keren terug via Sluis, Hoeke, Oostkerke, Dudzele en Westkapelle. De eerste deelnemers worden op dit deel van het parcours verwacht vanaf 10.30 uur. De aankomst van de laatste fietser is voorzien rond 16.30 uur. Het fietsparcours wordt vrijgegeven na de groene vlag.

Op grondgebied Damme wordt de volgende timing voorzien:

 Snelstetraagste
Damse Vaart Noord Oost10:51:1814:51:19
Schipdonkvaart Zuid10:57:5515:05:22
Damse Steenweg11:04:3215:19:25
Dudzelestraat – Heistlaan11:11:0915:33:28

Tijdens deze periode is geen verkeer toegelaten op het parcours te Damme: Damse Vaart Noord – Oude Westkapellestraat-Damse Vaart Oost-Leopoldsvaart Oost (Siphon) – Oude Sluissedijk (Platheulebrug) – Schipdonkvaart Zuid – Schipdonkvaart West – Ronselarestraat -(Brugge)Damse Steenweg-Amaat Vynckestraat- Westkapelsesteenweg – Knokse Baan.

Ook op zondag is het verkeer tussen Knokke-Heist en Damme mogelijk via de Oostkerkestraat. Dudzele is niet bereikbaar via de Damsesteenweg.

Het recreatief fietsverkeer is niet toegelaten op het parcours. Er zijn alternatieve mogelijkheden via de Roden-Ossestraat en de tunnel onder de A11. Aan het sifon is een corridor voorzien tussen nadars om veilig het fietsparcours te dwarsen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen