vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist

Straling toerisme kantoor is boven de maatschappelijke norm

Maar niet in de gevarenzone!

N-VA Knokke-Heist vroeg begin juli dringende maatregelen om het personeel van Toerisme Knokke-Heist in veiligheid te brengen en vroeg om volledige transparantie. Aanleiding was volgens de oppositiepartij bij monde van fractieleider Cathy Coudyser de vaststelling van kanker bij een jong personeelslid dat werkt in het toerismekantoor. Dit deed volgens haar een aantal alarmbellen afgaan want ook in het verleden waren ook bij andere medewerkers die op deze plek tewerkgesteld zijn soortgelijke medische diagnoses geveld. Toerisme schepen Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen) is nu formeel: “We laten inderdaad onderzoeken of er problemen zijn met de elektriciteitscabine op het eerste verdiep. Mijn medewerkers die van thuis uit willen werken kunnen dit al reeds een geruime tijd omdat we ook met hun gezondheid rekening willen houden. Nog voor de N-VA naar de media stapte is de gemeente samen met Fluvius een onderzoek naar mogelijk elektromagnetisch stralingsgevaar gestart. Want ook wij willen van Fluvius de nodige transparantie”.

Computers, tablets, gsm’s en andere moderne communicatietechnologie zijn niet meer weg te denken uit de leefwereld en liggen inzake straling ook boven maatschappelijke norm. Vergelijkbaar met de meetresultaten in het toerismekantoor. Ook die toestellen maken gebruik van elektromagnetische straling. Is die straling schadelijk voor de gezondheid?  

Ook de arbeidsgeneeskundige dienst van de gemeente is betrokken in deze zaak. Uit metingen blijkt alles mee te vallen. “Maar we willen als gemeente alles kunnen uitsluiten, zegt schepen Wittesaele. De meeste medewerkers blijven ook gewoon in het toerismekantoor werken. Er is dan ook geen reden tot paniek”, besluit de schepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen