zondag, augustus 9, 2020
Home Knokke-Heist Strandbars zelfde regeling als horeca

Strandbars zelfde regeling als horeca

In overleg met de Lokale Politie is het burgemeesterbesluit van 24 juli 2020 dat het dragen van een mondmasker overal verplicht op het openbaar domein van Knokke-Heist nog wat aangepast en verfijnd. Op alle publiek toegankelijke plaatsen op het volledige grondgebied van Knokke-Heist is iedereen dus vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om de mond en neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof. De transparante kinmaskers of mouthshields die onvoldoende de luchtstroom van mond en neus afsluiten en bijgevolg weinig bescherming bieden, voldoen niet aan de mondmaskerplicht. Enkel voor het nuttigen van voeding of drank kan de mond- en neusbedekking tijdelijk, en niet langer dan noodzakelijk, worden afgenomen. 

Uitzonderingen 

De verplichting om mond en neus te beschermen is niet verplicht maar wordt wel sterk aanbevolen in volgende gevallen:  

 • tijdens verplaatsingen met de auto, motorfiets, (brom-)fiets, golfwagen, step; 
 • tijdens de beoefening van een sportactiviteit; 
 • tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen; 
 • op het vrije strand en 
 • voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. In dit geval kan een gelaatsscherm worden gedragen. 

Zeedijk 

Op de Zeedijk en op de strandtoegangen is het verplicht de mond- en neusbedekking te dragen, zoals bepaald in het politiebesluit van de waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen van 24 juli 2020. Dit houdt in dat je b.v. ook op de (brom-)fiets, step, en tijdens je sportactiviteit hier wel een mondmasker moet dragen.    

Strandbars 

Op de strandconcessies geldt de regeling zoals in de horecasector. Dit betekent dat je zittend aan tafel of liggend in een strandzetel- of –bed geen mondmasker hoeft te dragen. De verplichting geldt alleen van zodra je rechtstaat om je ergens naar toe te begeven. Bij het betreden van een strandconcessie ben je ook verplicht om je contactgegevens te registreren.  

2 REACTIES

 1. Mondmaskers sterk aanbevolen ? Wie gaat zich daar iets van aantrekken denken jullie ? Veel dommeriken in knokke niet !!! Al veel gemerkt op straat en met meer dan 30gr in het vooruitzicht .niemand dus . Goed bezig zo zitten we nog tegen volgend jaar in de miserie !!!

 2. Gisteren rond 16.00 uur een fietstochtje gedaan, dus ook op de zeedijk gepasseerd.
  Tussen het casino en de bocht Duinbergen 41 mensen geteld die geen mondmasker droegen. Ofwel met de fiets, of te voet, of zittend op een bank.
  Politie ? geen enkele gezien. ‘

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Hangaar drukte hun stempel tijdens de Open Hangdag

Jeugdclub ‘t Verzet gaf met de Open Hangdag een kijkje in hun nieuwe creatieve makerslab HANGAAR. Tijdens het corona-proof toonmoment konden bezoekers...

Burgemeester Lippens: Het is jammer, maar strikte handhaving is dan de enige mogelijkheid die rest

Na de incidenten van de voorbije dagen heeft het gemeentebestuur beslist om dagtoeristen tot nader order niet langer toe te laten op...

Gratis rolschaatslessen bij Rosie’s

Heb jij de kleurrijke roller disco aan de Margaretakerk al ontdekt? Rolschaatsen is weer helemaal hip en je moet het gewoon eens...

Bekijk hier het concert van Lorenzo Gatto (viool) en Julien Libeer (piano)

Door de stijgende coronabesmettingen zag het gemeentebestuur van Knokke-Heist zich genoodzaakt om de 12de concertreeks Klassiek Leeft Meesterlijk te laten plaatsvinden zonder publiek....

Recente reactie van onze lezers