19.5 C
Knokke-Heist

Strandcabinecrisis in Knokke-Heist: Duizenden op gesloten wachtlijst

De vraag naar strandcabines in Knokke-Heist is geëxplodeerd, met een wachtlijst van 8.500 gegadigden. Helaas voor hen heeft de gemeente besloten de wachtlijst te sluiten en geen nieuwe cabines meer toe te wijzen.

In Knokke-Heist is de vraag naar strandcabines enorm gestegen sinds de coronacrisis. Jaarlijks verhuurt de gemeente ongeveer 3.500 cabines aan particulieren. Deze zijn allemaal verhuurd en wie eenmaal een plekje heeft, keert bijna altijd terug. Schepen Anthony Wittesaele (Gemeentebelangen) stelt: “De vraag is veel en veel groter dan het aanbod. Extra cabines plaatsen is geen mogelijkheid.”

De situatie heeft geleid tot een enorme wachtlijst tot bijna 9000 kandidaten, die nu allemaal hopen een cabine te kunnen huren. Echter, het gemeentebestuur heeft besloten de wachtlijst te sluiten en de komende jaren geen nieuwe strandhuisjes meer toe te wijzen. Wittesaele bevestigt: “We hebben de wachtlijst afgesloten. Als er een cabine vrijkomt, wordt die plaats niet meer ingevuld.”

Een teleurgestelde inwoonster, Elise (42), zegt aan onze redactie: “We wilden al jaren een strandcabine huren, maar nu lijkt het onmogelijk.” Ook tweede verblijver Pieter (35) uit Gent, uit zijn frustratie: “We begrijpen de situatie, maar het is echt jammer dat we niet kunnen genieten van een eigen plekje op het strand.”

Knokke-Heist onderzoekt ondertussen hoe ze het verhuren van strandcabines op langere termijn gaan aanpakken. Wittesaele benadrukt het belang van de kustvisie hierin: “Hoeveel plaats zal er nog zijn voor cabines? Misschien is er wel meer plaats. Dat is iets waar we momenteel nog geen antwoord op weten. Maar het is wel duidelijk dat onze capaciteit op dit moment overschreden is.”

Een derde strandbezoeker, Sofie, vertelde: “Ik hoop dat ze een oplossing vinden zodat meer mensen van Knokke-Heist zelf kunnen genieten van een strandcabine.”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen