Home Zwinregio Gemeente Sluis Strandpaviljoenhouders in Sluis vrezen voor hun toekomst

Strandpaviljoenhouders in Sluis vrezen voor hun toekomst

592

Strandpaviljoenhouders in de badplaatsen van de Gemeente Sluis hebben te horen gekregen dat ze mogelijk in 2039 van hun plaats weg moeten. De gemeente wil namelijk de overeenkomsten met de paviljoenhouders omzetten naar een bepaalde tijd van twintig jaar, waarna de vergunning niet automatisch verlengd wordt. Andere ondernemers krijgen dan de kans om zich in te schrijven voor één van de plekken langs de kust.

Dit plan van de gemeente zorgt voor grote onrust onder de exploitanten. Frank de Reu, die namens de vereniging strandexploitanten gemeente Sluis spreekt, noemt het nieuwe beleid dat de gemeente voor ogen heeft ‘rauw op het dak vallen’ van hem en zijn collega paviljoenhouders. De paviljoenhouders maken zich vooral zorgen over het feit dat de plekken op het strand elke twintig jaar opnieuw aanbesteed worden, waardoor ze niet zeker zijn van hun plek.

Sommige paviljoenhouders runnen al tientallen jaren een strandpaviljoen en hebben hierin geïnvesteerd. Ze vrezen dan ook dat hun pensioenpotje in gevaar komt en dat hun complete investering verdampen door de nieuwe regels die Sluis wil instellen.

De gemeenteraad moet later dit jaar beslissen over het nieuwe beleid. Frank de Reu heeft verschillende punten meegegeven aan de gemeenteraadsleden en hoopt dat er ruimte blijft voor overleg tussen de gemeente en de paviljoenhouders.