zondag, april 14, 2024
HomeCultuurStripmagie komt tot leven in Knokke-Heist: Een weekend vol helden en avontuur...

Stripmagie komt tot leven in Knokke-Heist: Een weekend vol helden en avontuur op het 21ste Internationaal Stripfestival

Komt dat zien, komt dat zien! Het 21ste Internationaal Stripfestival in Knokke-Heist is dé plek waar je moet zijn op 27 en 28 april 2024. Zet je schrap voor een weekend vol strips, kunst en fun in zaal Ravelingen aan de Koudekerkelaan. En het mooiste van alles? Je hoeft geen cent te betalen voor de toegang. Dat lees je goed, gratis toegang!

Een affiche om u tegen te zeggen

Dit jaar duiken we in de wereld van ‘Zwinsteden in de strip’ met een mini-expo die je meeneemt op een reis door de geschiedenis en het heden van de stripkunst in onze geliefde Zwinsteden. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens een oogverblindende verzameling van alle festivalaffiches van de voorgaande jaren te zien.

Internationaal talent ontmoet lokale helden

Van de Indonesische Apri Kusbiantoro tot onze eigen stripmeesters zoals de tekenaar van Jommeke, we hebben ze allemaal. Maar liefst 50 tekenaars zullen hun kunsten vertonen, waaronder internationale sterren en lokale legendes. Dus of je nu fan bent van Storm, De Rode Ridder of Suske en Wiske, er is voor ieder wat wils.

Fun voor het hele gezin met de Bibliotheek Knokke-Heist

Zondag 28 april is jouw dag! De bibliotheek van Knokke-Heist pakt uit met activiteiten die het hart van elke stripfan sneller doen kloppen. Laat je vereeuwigen als stripfiguur, ga op avontuur met Bollie & Billie of bouw mee aan een gigantische LEGO-stripfiguur.

De kers op de taart: De Strip Awardshow

Voor de crème de la crème van de stripwereld is er op zaterdagavond de niet-te-missen Strip Award Show. Een avond vol glamour waar de beste van de beste striptekenaars in het zonnetje worden gezet.

Zorg dat je erbij bent op dit unieke stripfestijn dat zowel jong als oud betovert. Het 21ste Internationaal Stripfestival in Knokke-Heist, waar de magie van strips tot leven komt!