13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Stubru live op Surfclub Icarus in Zeebrugge tijdens strandopruimactie

De strandopruimactie is een gratis evenement waarbij Stad Brugge samen met verschillende Belgische én Nederlandse surf- en beachclubs massaal oproept om stil te staan bij de plasticproblematiek in onze oceanen en stranden. Samen met deze surf-en beachclubs vegen we de hele kustlijn schoon.

Elk jaar wordt er een andere badstad in de kijker gezet:
– In België is dat dit jaar Zeebrugge – Surfclub Icarus, Zeedijk 50, waar Studio Brussel live de ether in gaat.
– In Nederland trekken we naar Scheveningen, waar er een leuke DJ-set zal plaatsvinden.

Naast de grote opruimactie worden er tal van activiteiten georganiseerd voor groot en klein, altijd met een knipoog naar de zee.

Als Zeebrugge meer deelnemers op het strand heeft dan elke andere deelnemende badstad blijft de Eneco Clean Beach CUP in Brugge! 

Hoe deelnemen?

Via deze link kom je op de inschrijvingspagina terecht en hier kun je je inschrijven voor de betreffende locatie. Je ontvangt dan een ‘ticket’ met QR-code in je mailbox. Neem deze mee naar de locatie, zodat wij de QR-code kunnen scannen. Dit mag een papieren printje zijn, maar we kunnen je ticket ook vanaf je mobiel scannen. Graag zelfs, dit scheelt weer papier. Het is ook mogelijk om in te schrijven als groep of bedrijf.

Deze actie kadert onder de noemer Fan van Brugge Oltied Schoane, een campagne die zich al jaren inzet tegen zwerfafval door middel van gerichte zwerfvuilacties. De campagne wordt opgevolgd door de werking Goed Gebruik Openbaar Domein van de dienst Preventie en Samenleven van Stad Brugge.

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!