vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistSubsidie van €11.455 voor Mobiele Urgentiegroep (MUG) Verzekert Cruciale Hulp

Subsidie van €11.455 voor Mobiele Urgentiegroep (MUG) Verzekert Cruciale Hulp

In het hart van onze gemeenschap, waar elke seconde telt in noodsituaties, speelt de Mobiele Urgentiegroep (MUG) een cruciale rol. Het gemeentebestuur, zich bewust van deze vitale behoefte, heeft voor 2024 een aanzienlijke subsidie van €11.455 toegekend aan AZ Zeno vzw. Dit initiatief onderstreept het commitment aan het welzijn van elke burger en bezoeker.

Met deze financiële injectie, consistent met de ondersteuning in voorgaande jaren, wordt de efficiëntie van de MUG-operaties gewaarborgd. Dit betekent dat in geval van een medische noodsituatie, zowel permanente bewoners, tweedeverblijvers als toeristen, verzekerd zijn van snelle en effectieve hulp.

Het belang van deze subsidie kan niet genoeg benadrukt worden. Voor de inwoners betekent het een voortdurende gemoedsrust, wetende dat in tijden van crisis, de MUG slechts een oproep verwijderd is. Bezoekers, aangetrokken door de charme en gastvrijheid van onze steden, kunnen met een gerust hart genieten van hun verblijf, veilig in de wetenschap dat er hoogwaardige medische hulp beschikbaar is.

De MUG-voertuigen, uitgerust met de nieuwste technologieën en bemand door deskundige medische professionals, staan klaar om op elk moment uit te rukken. Dit verhoogt niet alleen de overlevingskansen bij medische noodgevallen maar versterkt ook het vertrouwen van de gemeenschap in hun lokale gezondheidssystemen.

Deze subsidie is meer dan een financiële bijdrage; het is een investering in menselijkheid en gemeenschapsgevoel. We moedigen inwoners en bezoekers aan om hun ervaringen en meningen te delen over deze ontwikkeling via sociale media. Uw stem kan helpen om de continue verbetering van onze lokale gezondheidszorg te waarborgen en te bevorderen.