18.4 C
Knokke-Heist

Succesvolle Financiële Sprong Voor ECS

In een markante financiële wending zag de Zeebrugse logistieke groep ECS, gevestigd in de nabijheid van Knokke-Heist, hun omzet vorig jaar springen naar een indrukwekkende 524 miljoen euro, vergeleken met de 420 miljoen van het jaar daarvoor. Nog opmerkelijker is de toename van de nettowinst na belastingen, van 2 naar 8 miljoen euro.

Het bedrijf, nu volledig in handen van Christine De Dijcker en haar echtgenoot Marc Lanckriet, doorstond een interessante fase van familiale herstructurering. Dit volgde op hun aankoop van de resterende 50% aandelen van ECS van Kelly De Dijcker, zus van Christine, en haar man Pieter Balcaen. Deze aandelentransactie was getaxeerd op 108 miljoen euro.

Na de verkoop hebben Kelly De Dijcker en Pieter Balcaen hun vermogen ondergebracht in een nieuw family office, Malo Ventures. Met een startkapitaal van 90 miljoen euro, zal Malo Ventures zich voornamelijk richten op vastgoed en private equity.

De familiale reorganisatie markeert een keerpunt in de geschiedenis van ECS. Het bedrijf begon als een simpel transportbedrijf en is nu een intermodale logistieke operator, met sterke banden met zowel Europa als het Verenigd Koninkrijk. Het beheert een vloot van 10.000 containers, die voornamelijk per trein worden vervoerd, goed voor een indrukwekkende 70 miljoen spoorkilometers per jaar.

Onderdeel van ECS’s ambitieuze toekomstplannen is de oprichting van een nieuw volautomatisch magazijn in Zeebrugge. Deze investering van 35 miljoen euro zal naar verwachting de efficiëntie en capaciteit van het bedrijf verder verhogen.

Het zijn opwindende tijden voor ECS en de lokale gemeenschap. Sinds mei dit jaar is Sven Pieters CEO van ECS. Philippe Mathieu was slechts interim CEO na het vertrek van Pieter Balcaen en Kelly De Dijcker, die samen co-CEO waren.

We houden je op de hoogte van dit en andere lokale nieuwsupdates uit de haven. Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze digitale krant of door ons te volgen op sociale media. Deel je gedachten over dit nieuws in de commentaarsectie hieronder.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen