Home Zwinregio Zeebrugge Superdiepvriezers voor coronavaccins gelost in Zeebrugge

Superdiepvriezers voor coronavaccins gelost in Zeebrugge

Op de terminal van Wallenius Wilhelmsen Solutions in Zeebrugge werden op 11 februari vijf zogenaamde superdiepvriezers gelost. Die zullen gebruikt worden voor de opslag en distributie van het coronavaccin in de EU. De vijf diepvriezers kwamen aan met het schip M/V Titania, en kunnen bij een temperatuur van -70° Celsius 500.000 vaccins opslaan.

Emmanuel Van Damme, General Manager terminal: “Deze losoperatie toont nogmaals de belangrijke internationale positie aan van de haven van Zeebrugge in het RoRo gebeuren, met frequente en snelle verbindingen tussen Azië en Europa. Deze superdiepvriezers kunnen niet in containers verscheept worden, maar wel met roroschepen. Door de beweegbare cargodekken in het schip worden de diepvriezers beschermd tijdens de zeereis. Ook de nieuwste ventilatie- en aircosystemen garanderen een stabiele temperatuur en constante vochtigheidsgraad in het laadruim van het schip. Ook in deze vriestemperaturen staat de haven niet stil, en blijft de internationale logistiek een belangrijke schakel in het vaccinatie gebeuren.”

TEKST: F. Neyts
FOTO: Wallenius Wilhelmsen Solutions (op de foto: Gulsah Metinoz, Sales and Business Development Manager Thermo King, producent van de superfreezers). 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers