12.5 C
Knokke-Heist

Surffilmfestival: Vantage Points en Silver linings

Vantage Points is een surffilm bestaande uit verschillende episodes die weergeeft wat de surfers er allemaal voor over hebben om te gaan surfen in de verste uithoeken van de wereld, met alle risico’s vandien. Er werd niets aan het toeval overgelaten: de beste regisseurs, de beste surfers, en een selectie van de beste golven. Speciaal is ook dat de opnames geschiedden tijdens het corona tijdperk, wanneer alle competities stil lagen en wanneer wereldberoemde surfspots er verlaten bijlagen, alleen bevolkt door lokale surfers.

Soil Bailey is er één van. Pro Surfer, 24 jaar, en allereerste Australian aboriginal surfer, wonende in de beroemde kustlaats Byron Bay. In 2018 wist hij zich te kwalificeren voor world tour.

Noah Wegrich daarentegen reisde af naar Tahiti met een filmploeg en covid verplichtte hen om daar te blijven , wat resulteerde in niet alleen prachtige surfbeelden maar ook wondermooie onderwater opnames. Ook de sundtrack is het beluisteren waard.

Russel Bierke is een man van weinig woorden maar van grote daden: ee big wave surfer die de wereld afreist waar het gebeurd en golven trotseert die weinig anderen aandurfden. De Australische regisseur Andrew Kaineder won de prestigieuze award “surfilm of the year” .

Silver Linings tenslotte presenteert 18 maanden in het leven van Jordy Smith (Zuid Afrika) tijdens corona, wanneer Hawai in lock down ging en niemand meer binnen of buiten mocht. Het toeval wil dat hij tijdens die periode vanwege een surfongeval zijn knie bezeerde en een operatie onderging die hem maanden uit het water hield.

Vantage Points en Silver linings, Surfers Paradise dinsdag 9 augustus 21u. Gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen