zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistSuzanne De Raeve, Een Eeuw aan Levenslust en Sportiviteit

Suzanne De Raeve, Een Eeuw aan Levenslust en Sportiviteit

Deze week was het feest in Woonzorgcentrum Belle Epoque in District Duinenwater van Knokke-Heist, waar Suzanne De Raeve haar 101ste verjaardag vierde. Schepen Wenmaekers kwam persoonlijk langs om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Geboren op 10 december 1922 in Gent, groeide Suzanne op in Gentbrugge. Haar vader, een militair en getalenteerde voetballer, en haar moeder, die helaas vroeg overleed door ziekte, gaven Suzanne een voorliefde voor sport mee. Deze passie bleef doorheen haar leven; zelfs op 82-jarige leeftijd trotseerde ze nog waterski- en skipistes. Tot voor kort was ze wekelijks te vinden in het Olympisch zwembad van Brugge, waar ze haar grote liefde voor water onderhield.

Suzanne’s levensmotto, “difficult yes, impossible no”, weerspiegelt haar veerkracht en positieve instelling. Zelfs een uitdaging als de coronapandemie kon haar niet klein krijgen.

Haar huwelijk met George, een directeur van een middelbare school in Brugge, bracht haar van Gent naar Brugge. Suzanne werkte als secretaresse in het Hof van Commerce en woonde samen met George een tijdje in Oostenrijk, waar ze haar passie voor sport kon uitleven als ski-instructrice. Haar veelzijdigheid blijkt ook uit haar talenkennis, met Italiaans als haar favoriete taal.

Nu, op 101-jarige leeftijd, blijft Suzanne vastbesloten om te genieten van het leven en er nog enkele jaren aan vast te knopen. Wij wensen haar een hartelijk gelukkige verjaardag en ondersteunen haar wens voor nog vele jaren van geluk en gezondheid.