17.7 C
Knokke-Heist

’Sylvia Mary’ Z-525 loopt vast op rotsen voor Penzance, Cornwall

Op dinsdagavond 14 februari 2023 heeft de Belgische vissersboot ‘Sylvia Mary’ Z-525 rotsen geraakt voor de kust van Penzance, Cornwall. Het 24-meter lange vaartuig zou een rots hebben geraakt bij Porthgwarra, maar gelukkig konden de vier bemanningsleden veilig worden gered vanuit een reddingsvlot. Ze zijn nu aan boord van de Sennan Cove RNLI Lifeboat die hen naar Newlyn brengt.

Volgens bronnen waren er op dat moment nog twee andere vissersboten in de omgeving de Albert Bos Z-41 en de Grietje Z-187, in de buurt. Het is onduidelijk of zij getuige waren van het incident.

De Maritime and Coastguard Agency heeft een verklaring afgelegd waarin staat: “Vier bemanningsleden van een vissersvaartuig dat op de rotsen liep bij Lands’ End, zijn zojuist gered en bevinden zich aan boord van een reddingsboot op weg terug naar de kust. De bemanning heeft een noodsignaal uitgezonden en heeft het vaartuig eerder vanavond verlaten, waarbij ze in een reddingsvlot zijn gestapt, van waaruit ze kort daarna door de reddingsboot werden gered. De Sennen all-weather RNLI reddingsboot werd gevraagd te lanceren door HM Coastguard en een helikopter van de kustwacht en de Royal Navy hebben ook geholpen ter plaatse.

“Alle bemanningsleden zijn veilig en wel en de vissersboot blijft ter plaatse.”

Het incident roept vragen op over de veiligheid van de visserij in deze wateren en of er meer gedaan moet worden om de schepen te beschermen. We volgens de verdere ontwikkelingen in dit lopende verhaal.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen