18.9 C
Knokke-Heist

“Synbassadors” van Knokke-Heist onthuld: Verhoogt rol syndici in vastgoedbeheer

Knokke-Heist presenteerde vrijdag haar eerste “synbassadors” aan burgemeester Piet De Groote. Bijna 25% van de immobiliën in de gemeente, bestaat uit professionele syndici die waardige ambassadeurs willen zijn van hun klanten en het beleid en bestuur. Het nemen van deze nieuwe titel uitdrukt hun ambitie om het beroep van syndicus op te waarderen.

Tijdens een studiogesprek op de APPARTEMENT.tv roadshow, werd burgemeester De Groote geïnterviewd over het idee om de beheerders van appartementen in mede-eigendom om te vormen tot bondgenoten van de gemeente. Onderzoek heeft aangetoond dat het beroep van syndicus talloze problemen en uitdagingen kent, waaronder onbekendheid bij het publiek, gebrek aan opleidingen en arbeidsmarktinstroom. Zelfs eigenaars van appartementen weten nauwelijks wat een syndicus doet.

APPARTEMENT.tv-oprichter Werner Couck nodigt nu zo’n 500 syndici uit om meer erkenning af te dwingen en zich hoger te profileren als “synbassador”. Door een extra kwaliteitsgarantie te bieden en samenwerking aan de overheid voor te stellen, kunnen “synbassadors” tal van voordelen ineens boeken, waaronder een rol in het proces voor attesten en keuringen en meer vertrouwen bij talenten op de arbeidsmarkt.

De eerste syndici die de dialoog met de overheid, arbeidsmarkt en klanten naar een hoger niveau kunnen tillen, waren de deelnemers aan de APPARTEMENT.tv roadshow. In maart volgen de collega’s uit de regio Gent. Initiatiefnemer Couck zegt dat 2023 het perfecte jaar is om het verkiezingsprogramma van politieke partijen binnen te geraken voor de verkiezingen in 2024.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen